Bitcoin (BTC) $ 62,006.61 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,421.87 0.08%
BNB (BNB) $ 562.73 0.25%
Solana (SOL) $ 143.33 0.83%
XRP (XRP) $ 0.53041 0.44%
Cardano (ADA) $ 0.349932 1.37%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109081 0.39%
Al veya Sat Paribu

Bitcoin Madenciliği Hash Oranının Yüzde 15’i Foundry USA’de

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Bu yılın başlarında Çin, Bitcoin madencilik faaliyetlerini yasakladığını duyurdu. Bu duyurunun ardından Amerika Birleşik Devletleri, Bitcoin madenciliği için cazibe merkezi haline geldi. Şimdi ise ABD, en yüksek Bitcoin madenciliği hash oranına sahip. Durum böyle olunca madencilik şirketleri de faaliyetleriyle öne çıkıyor. Örneğin, madencilik şirketi Foundry USA, Bitcoin madenciliği hash oranının önemli bir kısmını oluşturuyor.

Foundry USA, Hash Oranının Yüzde 15’ini Oluşturuyor

Amerika Birleşik Devletleri merkezli kripto madenciliği hizmet sağlayıcısı Foundry USA, dünya çapında en büyük ikinci Bitcoin madencilik havuzu konumuna yükseldi. Havuz, Bitcoin madenciliği hash oranının yüzde 15,42’sini oluşturuyor. İlk sırada ise yüzde 17,76 ile AntPool var.

bitcoin madenciligi hash oraninin yuzde 15i foundry usade 2

Bu arada Foundry USA’nin bir Digital Currency Group (DCG) iştiraki olduğunu da hatırlatalım.

İlk beş madencilik havuzu arasında Foundry USA, yaklaşık 5500 dolara eşdeğer 0.09418 madencilik ödülüne sahip.

ABD’de madencilik faaliyetleri liderliği ele geçirmiş durumda. Diğer yandan düzenleyiciler de piyasayla ilgili daha fazla netlik talebini yineliyor. ABD başkanı kısa süre önce kripto işlemlerine vergilendirme getirmek adına Altyapı faturasını yasalaştırmıştı.

Çin’deki yasakların ardından, madencilikte ABD ile birlikte Kazakistan ve Rusya da öne çıkıyor. Çin, Bitcoin madenciliği hash oranındaki lider konumunu hızla kaybediyor.

Yazar: Hazal Orta

Kripto Borsası Liquid, Müşteri Fonlarını İade Etme Planını Duyurdu

Kripto para borsası FTX’in iflas başvurusunda bulunmasıyla birlikte FTX’in sahibi olduğu kripto şirketleri de iflas başvurusunda bulunmuştu. FTX’in sahibi olduğu bir kripto para borsası olan Liquid, müşteri fonlarını iade etmek için yeni plan duyurusu yaptı. Liquid Müşteri Fonlarını İade Ediyor FTX’in sahibi olduğu bir Japon fintech firması Liquid, firmanın varlıkları müşterilere nasıl iade edeceğine dair ...

Bağlantıyı kopyala