Bitcoin (BTC) $ 61,979.61 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,418.99 0.07%
BNB (BNB) $ 562.89 0.05%
Solana (SOL) $ 143.20 0.67%
XRP (XRP) $ 0.531046 0.33%
Cardano (ADA) $ 0.34943 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108856 0.31%
Al veya Sat Paribu

Bitcoin Madencilik Zorluğunun Çin’deki Krizden Bu Yana İlk Kez Artması Bekleniyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Bitcoin’in madencilik zorluğu, Çin’in Mayıs ayında kripto para madenciliğine yönelik baskılarından bu yana ilk kez artış gösterebilir. 

Endüstri profesyonelleri, Kuzey Amerika’daki madencilik tesislerinin hızla genişlemesi ve Çinli madencilerin denizaşırı barındırma siteleri aracılığıyla geri dönüşü, madencilik zorluğunu artıracak iki ana faktör olarak sıralıyor. 

Çin hükümetinin 21 Mayıs’ta ülke genelinde Bitcoin madenciliği operasyonlarını durdurması için yerel yetkililere çağrıda bulunmasından bu yana madencilik zorluğu sürekli bir düşüş gördü. 17 Temmuz’daki son zorluk ayarlaması, baskıdan bu yana dördüncü aşağı yönlü ayarlama oldu. Seattle merkezli madencilik şirketi Luxor’un Cumartesi günkü bülteninde şu ifadeler yer aldı:

”Çin’in hash gücünün düşmesinden bu yana ilk kez, gelecek haftaki ayarlamanın olumlu olmasını, kabaca %1,75’lik bir artış olmasını bekliyoruz.”

Luxor CEO’su Nick Hansen, Çin’in baskısından önce bile, Marathon ve Riot gibi büyük Kuzey Amerika madencilik şirketlerinin, Bitcoin’in 2021’in başlarındaki tarihi boğa koşusu nedeniyle operasyonlarını genişletmeye başladığını söyledi. 

Gelecek zorluk ayarlaması ise önümüzdeki yıl hash oranında gerçekleşecek ciddi bir artışın başlangıcı olabilir. Hansen, “Bence minimum düşük zorluk seviyesine ulaştık ve şimdi başka büyük hükümet baskısı veya Bitcoin fiyatı değişmedikçe büyümeye başlayacağız” dedi.

Yazar: Dilek Sarı

ARK ve 21Shares’ten Ethereum vadeli ETF başvurusu

Ethereum vadeli borsa yatırım fonlarına ilişkin beklentiler artıyor. SEC’in onay vereceği tahmin edilen Ethereum ETF’leri için yeni başvurular yapıldı. ARK Invest ile 21Shares, iki yeni ETF için başvuru gerçekleştirdi. İki yeni EThereum ETF başvurusu Son dönemlerde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ethereum vadeli ETF’lerine yeşil ışık yakacağına dair beklentiler artıyor. Bu durum ise ...

Bağlantıyı kopyala