Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Bitcoin ve geleneksel piyasaların ilişkisi ne durumda?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

ARK Invest’in paylaştığı yıllık rapora göre piyasa değeri en büyük kripto para Bitcoin’in (BTC), geleneksel finans araçlarıyla olan ilişkisi zayıf kalmaya devam ediyor.

Bitcoin’in yıllık fiyat hareketini emtia, konut, borsa ve tahviller ile karşılaştıran araştırmacılar, sanılanın aksine lider kripto paranın rakibi altın ile arasında pek de bir bağlantı olmadığını tespit etti.

bitcoin korelasyon 1

Tabloya göre BTC ile en düşük korelasyon oranına sahip olan geleneksel finans ürünü 0,1 katsayı ile emtialar oldu. Emtiaların ardından 0,2 katsayı ile yerli yatırımcıların sıklıkla tercih ettiği altın gelirken, sarı madeni 0,23 ile gelişmekte olan piyasalar takip etti.

Bitcoin’in fiyat hareketlerine en çok benzeyen yatırım ürünleri ise 0,41 ile hisse senetleri ve 0,4 ile gayrimenkul oldu. ARK Invest araştırmacıları, tablodaki veriler üzerinden kripto paranın geleneksel finansla ortalam korelasyonunu yüzde 0,27 olarak tespit etti:

“Tarihsel olarak, Bitcoin’in fiyat hareketleri diğer varlık sınıflarınınkilerle yüksek oranda ilişkili değil. Geçtiğimiz beş yıl boyunca, Bitcoin’in getirilerinin geleneksel varlık sınıflarına göre korelasyonu yalnızca 0,27 civarında.”

Korelasyon katsayısı, iki bağımsız değişken arasındaki ilişkinin yönü ve büyüklüğünün tespiti için kullanılır. Katsayı 1’e yaklaştığı takdirde incelenen değişkenlerin birbiriyle güçlü ilişkiye sahip olduğu kabul edilir.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Binance, Türkiye’deki Faaliyetleri için İş İlanı Açtı

En popüler kripto varlık işlem platformlarından biri olan Binance, zaman zaman açtığı iş ilanlarıyla yeni kişileri ekibine dahil ediyor. Dünyanın farklı ülkelerinde faaliyet gösteren borsanın ülkemizde de faaliyetleri mevcut. Binance Türkiye’deki faaliyetleri için yeni bir iş ilanı yayınladı. İlana göre aranan kişi Türkiye’deki faaliyelerde Hukuk Müşaviri olarak görev yapacak. Binance, Türkiye’deki Faaliyetleri için Hukuk Müşaviri ...

Bağlantıyı kopyala