Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Bitcoin’deki düşüş daha da derinleşir mi?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto piyasasında aşağı yönlü hareketlilik sürüyor. Piyasanın toplam değeri son 24 saatte yüzde 1,91 değer kaybederek 2,13 trilyon dolara gerilerken, yatırımcılarda moraller bozuk. Bitcoin’in (BTC) tarihi boyunca Ekim ayını yükselişle geçirmesi, sektör nezdinde beklentileri neredeyse arşa çıkarmıştı. Ancak ay başından beri tepe taklak aşağıya yuvarlanan BTC fiyatıyla piyasanın manevra alanı sınırlandı.

Piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin son 24 saatte yüzde 4,25 değer kaybederek 61 bin dolar bandında tutunmaya çalışıyor. İran-İsrail çatışması kaynaklı jeopolitik gerilimin Orta Doğu’da bölgesel bir savaş çıkarma ihtimali BTC’ye ve dolayısıyla kripto piyasasına düşüş getirdi.

Kıdemli trader’dan ‘düşüş devam edebilir’ uyarısı

Ekim ayıyla özdeşleşen yükseliş senaryosu Bitcoin’e bu sefer işlemezken, aşağı yönlü hareketliliğin daha da sertleşeceğini düşünenler var. Sektörün önde gelen trader’larından Peter Brandt kişisel X hesabından 2 Ekim’de yaptığı paylaşımda, Bitcoin’de yaşanan yedi aylık volatilitenin devam ederek düşüş trendinin sürmesini beklediğini belirtti.

Öte yandan piyasaya likidite enjekte eden spot Bitcoin borsa yatırım fonlarında (ETF) da kırmızı bir görünüm söz konusu. ETF’lerden 2 Ekim Çarşamba günü 52,9 milyon dolarlık para çıkışı gerçekleşti.

Bitcoin’in yanı sıra Ethereum blokzincirinin yerel kripto parası Ether’deki (ETH) gerileme görece daha sert gerçekleşti. Geçtiğimiz bir haftada yüzde 10,12 değer kaybeden ETH’daki düşüş trendi soluksuz devam etti. Son 24 saatte yüzde 4,54 değer kaybeden ETH 2 bin 366 dolardan el değiştiriyor.

XRP’deki kan kaybı çift hanelere ulaştı

Piyasa değeri bakımından diğer büyük kripto paralarda da aşağı yönlü hareketlilik kendini gösterdi. BNB yüzde 2,73 ve Solana (SOL) yüzde 6,68 değer kaybederken, XRP’deki düşüş çift hanelere ulaşarak yüzde 13,8’e ulaştı.  

Uzunca bir süredir kripto piyasasıyla korelasyonu tartışılan ABD hisse senedi endekslerindeyse yatay bir seyir hakimdi. Çarşamba gününü teknoloji endeksi Nasdaq yüzde 0,82’lik, Dow Jones yüzde 0,094’lük ve S&P 500 ise yüzde 0,014’lük görece ufak yükseliş gerçekleştirdi.

alp boru

Yazar: Alp Börü

Metaverse Platformu Mona, Yeni AI Aracını Duyurdu

Son dönemlerin popüler konularından birisi olan metaverse alanı genişlemeye devam ediyor. Metaverse platformu Mona, çevrimiçi dünyalar oluşturmak adına yeni AI (yapay zeka) aracını kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Mona’dan Metaverse İçin Yeni Araç Mona, metaverse alanında gelişmelere öncülük etmek adına yeni araçlarını duyurmaya devam ediyor. Şirket tarafından yapılan açıklama ile çevrimiçi dünyalarda daha gerçekçi nesneler tasarlanmasını sağlayacak ...

Bağlantıyı kopyala