Bitcoin (BTC) $ 62,085.63 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,416.00 0.14%
BNB (BNB) $ 563.17 1.24%
Solana (SOL) $ 142.66 0.58%
XRP (XRP) $ 0.529448 0.94%
Cardano (ADA) $ 0.350905 0.36%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109523 0.06%
Al veya Sat Paribu

BitConnect Kurucusu ABD’den Sonra Hindistan’da da Aranıyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Yatırımcılarını sahte bir yazılım ile kandırarak Ponzi dolandırıcılığı gerçekleştiren BitConnect, birçok yatırımcıyı mağdur etmişti. Yaptığı dolandırıcılık sonrası kayıplara karışan BitConnect kurucusu Satihs Kumbhani‘nin Hindistan’da bir yatırımcının kayıp Bitcoin’leri hakkında şikayette bulunması sonrası arananlar listesine eklendi.

BitConnect Kurucusu ABD'den Sonra Hindistan'da da Aranıyor

BitConnect Kurucusu Hindistan’da Aranıyor

Kripto topluluğu tarafından BitConnect Guy olarak tanınan Carlos Matos’un yaptığı ilginç sunumlar ile sık sık gündeme gelen ve yatırımcılarına yüksek getiri vadeden BitConnect, kripto tarihinin en dikkat çeken isimlerinden biri olmayı başardı. Arkasında birçok mağdur yatırımcıyı bırakan Ponzi ve kurucusu Satihs Kumbhani, ABD’de aranmaya devam ederken bir haber de Hindistan’dan geldi.

CoinDesk’in haberine göre bir Hint polis, kendisine gelen İlk Bilgi Raporu (FIR) şikayeti alması ve yerel bir avukatın birden fazla kripto para birimi yatırım platformu aracılığıyla 420 milyon Rs (5.2 milyon dolar) değerinde 220 Bitcoin‘e (BTC) yakın kaybettiğini söylemesinin ardından harekete geçti.

Kimliği açıklanmayan avukat, Kumbhani ve diğer altı kişinin adını verirken, 2016 ve 2021 yılları arasında platformlara yeniden yatırım yapmak için yaptığı 54 Bitcoin’lik orijinal yatırımından ve 166 Bitcoin’in getirisinden daha dolandırıldığını söyledi.

Yazar: Cem Arslan Kurt

Piyasalar, Mehmet Şimşek Dönemine Kilitlendi

28 Mayıs günü cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tamamlanmasının ardından Mehmet Şimşek, yeni hükümetin Hazine ve Maliye Bakanı oldu. Mehmet Şimşek‘in göreve getirilmesi ilk aşamada pozitif olarak değerlendiriliyor. Nureddin Nebati‘den görevi devralan Mehmet Şimşek’in nasıl bir yön izleyeceği, politikaların nasıl devam edeceği gibi konular merak konusu oldu. Mehmet Şimşek’in Yol Haritası Ne? Mehmet Şimşek, yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde Hazine ve ...

Bağlantıyı kopyala