Bitcoin (BTC) $ 61,976.61 0.50%
Ethereum (ETH) $ 2,405.51 1.21%
BNB (BNB) $ 561.43 0.94%
Solana (SOL) $ 142.25 1.10%
XRP (XRP) $ 0.527312 0.97%
Cardano (ADA) $ 0.349201 1.66%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108952 0.17%
Al veya Sat Paribu

Bitmain, Spot Cihaz Satışlarını Durdurduğunu Açıkladı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Bitmain, Çin’in baskıları sebebiyle ülkedeki madencilik faaliyetlerine son veren madencilerin, kullanılmış madencilik cihazlarını satışa çıkarmasının ardından, spot teslimat için cihaz satışlarını durdurdu.

Dünyanın en büyük Bitcoin madenciliği cihaz üreticisi yaptığı açıklamada, Nisan ayından bugüne cihazların fiyatının yaklaşık %75 oranında düştüğü belirterek ekipman satışını bıraktığını duyurdu. Şirket satışları durdurarak, sektörden ayrılan madencilerin, ellerindeki cihazları daha iyi bir fiyata satmalarını sağlayabilir. Azalan arz, yeni makineler için uzun vadede fiyatları yükseltirse Bitmain de fayda sağlayabilir.

Firma, daha küçük altcoinleri çıkarmak için kullanılan cihazların satışına ise devam edileceğini duyurdu. Bir şirket sözcüsü, söylentileri doğruladı ancak satışların tekrar ne zaman başlayacağına dair bir bilgi vermedi.

Ucuz Cihazlarda Artış Yaşandı

Çin’in madencilik işlemlerini yasaklaması, ülkede yer alan madencilerin şalter indirmelerine yol açtı. Buna bağlı olarak madencilik cihazlarının da satışı arttı.

Sai Technology’den Arthur Li’nin açıklamasına göre, daha önce 600 yuan olan cihaz fiyatları şu anda 150 yuan (23 dolar) civarında seyrediyor.

Yazar: Cem Yavuz

Ethereum’da Para Çekme İşlemleri Geliyor

Ethereum çekirdek geliştiricileri, Shapella güncellemesi 12 Nisan’da ana ağda etkinleştirileceğini doğruladı. Böylece doğrulayıcılar çok yakın bir zaman sonra stake edilmiş Ether’lerini çekebilecek. Ethereum’da Shapella Güncellemesi Geliyor Ethereum‘da Shapella güncellemesi 12 Nisan’da etkinleştirilecek. Para çekme işlemleri, stake edilmiş Ether’i Beacon Chain’den yürütme katmanı olarak da bilinen Ethereum Virtual Machine’e (EVM) aktarılması ile etkinleştirilecek. Hard fork, kısmi ...

Bağlantıyı kopyala