Bitcoin (BTC) $ 62,085.63 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,416.00 0.14%
BNB (BNB) $ 563.17 1.24%
Solana (SOL) $ 142.66 0.58%
XRP (XRP) $ 0.529448 0.94%
Cardano (ADA) $ 0.350905 0.36%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109523 0.06%
Al veya Sat Paribu

BlackRock, RWA fonunda göz kamaştırdı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

BlackRock tokenize hazine fonu BUIDL, yarım milyar dolara ulaştı. Gerçek dünya varlıkları (RWA) alanında çalışmalarını sürdüren BlackRock, önemli bir yol katetti.

Spot Bitcoin ETF ihraççısı ve yatırım yöneticisi BlackRock, Nisan ayında piyasaya sürdüğü BUIDL ile dikkatleri üzerine çekiyor. BUIDL, dört aydan kısa bir süre sonra yeni bir kilometre taşına ulaştı.

BlackRock USD Kurumsal Dijital Likidite Fonu, artan talebin ve müşteri artışının ortasında önemli bir büyüme kaydetti. BUIDL, 500 milyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk tokenize hazine fonu oldu.

BlackRock, RWA alanında emin adımlarla ilerliyor

Ethereum blokzincirinde piyasaya sürülen BUIDL, 502,8 milyon dolar değerinde tokenize Hazine bonosu bulunduruyor. Fonun büyümesi, Ondo Finance’in (ONDO) hamlesiyle gerçekleşti. Ondo Finance, OUSG token’ı için destek varlıkları olarak kullanmak amacıyla daha fazla BUIDL satın aldı.

BUIDL’ın fiyatı ABD dolarına bire bir oranda sabitlendi. Böylelikle kurumsalların varlıklarını blokzincire çekmeye başladı. BUIDL, RWA tokenizasyon platformu Securitize ile ortaklığı aracılığıyla yatırımcılara günlük temettü ödüyor.

BlackRock’ın göz bebeği haline gelen BUIDL, Nisan ayı sonlarında dünyanın en büyük tokenize hazine fonlarından birisi olan Franklin OnChain U.S. Government Money Fund’ı (BENJI) geride bıraktı.

Ondo’nun OUSG’si, 173,7 milyon dolar ile BUIDL’ın en büyük hissedarlarından birisi konumunda. Stablecoin ihraççısı Mountain Protocol firması da USDM’yi desteklemek için BUIDL tutuyor.

Dune Analytics verilerine göre, blokzincirler üzerinde 1,67 milyar dolarlık tokenize hazine fonu bulunuyor. BUIDL, pastanın üçte birine sahip durumda.

Ethereum, hazine fonlarında yüzde 75’lik pay ile lider tokenizasyon blokzinciri oldu. Ethereum’u yüzde 23,9 ile Stellar blokzinciri takip ediyor.

BlackRock CEO’su Larry Fink, sık sık RWA alanının öneminden bahsediyor. Fink, BlackRock’ın bu alanda daha güçlü bir şekilde yer alacağının sinyalini veriyor.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

En İyi 5 Bitcoin Belgeseli

Bitcoin’in devam eden hikayesi büyüleyici oldu ve olmaya devam ediyor. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, son on yılda sayısız belgesel yapımcısı, dünyanın en popüler kripto para birimi hakkında kendi küçük hikayelerini oluşturmak için ilham aldı. Bunların birçoğu şu anda YouTube’da ücretsiz olarak görüntülenebilir. İşte en iyi 5 Bitcoin YouTube belgeseli. 1. The Bitcoin Gospel (Bitcoin İncili) Bitcoin ‘Jesus’ Roger Ver’in ...

Bağlantıyı kopyala