Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

Blockchain Oyun Stüdyosu Faraway, 21 Milyon Dolar Yatırım Aldı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Solana ağında tarayıcı tabanlı oyunlar geliştirmek için hareket geçen Blockchain oyun stüdyosu Faraway, yatırım turunu tamamladı. Şirket bu turdan 21 milyon dolar toplamayı başardı. Yatırım turu, Venture Partners ve FTX liderliğinde düzenlendi.

Faraway, Yatırımını Solana Ağında Oyun Geliştirmek için Kullanacak

Miami merkezli Faraway, yaptığı açıklamayla A Serisi finansman turunu tamamladığını duyurdu. 21 milyon dolarlık A Serisi finansman turunun yanında 8 milyon dolardan fazla sermaye sağlayan seed finansman turu da tamamlanmıştı. Her iki turun sonunda şirket, 30 milyon dolar civarında yatırım toplamış oldu.

blockchain oyun studyosu faraway 30 milyon dolar yatirim aldi 2 2

Bu arada A Serisi yatırım turuna Venture Partners ve FTX‘in liderlik ettiğini söylemiştik. Ayrıca diğer yatırımcılar arasında  Pantera Capital, Sequoia Capital ve a16z de yer alıyor. Diğer yandan 8 milyon dolarlık yatırım turunun da Lightspeed liderliğinde tamamlandığını belirtelim.

Erken aşama finansmanı güvence altına alınan Faraway, birinci şahıs nişancı oyunu olan “Mini Royale: Nations” adlı tarayıcı tabanlı amiral gemisi oyununu piyasaya sürmeye çalışacak. Faraway, Solana’nın ilk canlı çok oyunculu oyunu olacağını söylüyor.

Şirket; tarayıcı tabanlı oyunlar üreterek, oyun oynamak için yüksek donanıma olan ihtiyacı ortadan kaldırmak istiyor.

Faraway CEO’su Alex Paley yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Tarayıcının, özellikle kısa ve orta vadede, herhangi bir blok zinciri oyunu için en uygun platform olduğuna inanıyoruz.”

Yazar: Hazal Orta

MiCA’ya Genel Bakış

Avrupa Parlamentosu, uzun süredir görüşmeleri yapılan ve merakla beklenen kripto varlık ve piyasalarına ilişkin kapsamlı yönetmeliği MiCA’yı nihayet 20.04.2023 tarihinde onayladı. MiCA’nın direktif değil, bir regülasyon olarak kabul edilmesiyle, bu düzenleme doğrudan 27 AB üyesi ülke için geçerli olacak ve böylece AB içindeki ülkeler arasında en üst düzeyde standarizasyon ve uyum sağlayacak. MiCA, ekleriyle birlikte ...

Bağlantıyı kopyala