Bitcoin (BTC) $ 61,918.59 0.76%
Ethereum (ETH) $ 2,399.11 1.32%
BNB (BNB) $ 561.57 0.85%
Solana (SOL) $ 142.40 1.05%
XRP (XRP) $ 0.534436 0.52%
Cardano (ADA) $ 0.348898 1.03%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108507 1.25%
Al veya Sat Paribu

Blockchain Sistemlerde Verinin Önemi ve Merkeziyetsiz Sistemler

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Türkiye’deki ilk NFT odaklı küresel etkinlik olan NFT Summit İstanbul 2022, geride kaldı. Biz de NFT Summit İstanbul etkinliğinde birbirinden değerli isimleri ile röportajlar gerçekleştirdik. Etkinlik kapsamında röportaj yaptığımız isimlerden biri de Chainlink CM Europe Elif Hilal Umucu oldu. Elif Hilal Umucu Blockchain’in öneminden ve Chainlink’in NFT planlarından bahsedildi.

Elif Hilal Umucu, Blockchain’in Önemine Vurgu Yaptı

NFT Summit İstanbul 2022 etkinliğinde bir araya geldiğimiz Chainlink CM Europe temsilcisi Elif Hilal Umucu ile etkinliği değerlendirme fırsatı bulurken, diğer yandan Blockchain teknolojisi hakkında konuştuk.

Elif Hilal Umucu’ya “Chainlink’in ilerleyen dönemlerde NFT alanında bir planları var mı?” Yönelttiğimiz soruya Umucu şu şekilde yanıt verdi:

Aslında biz bir NFT şirketi değiliz. Genel olarak Blockchain’in bir ara katmanı olarak değerlendirebileceğim bir yerdeyiz diyebilirim. Yani aslınsa biz yazılım şirketi olarak adlandırıyoruz kendimizi. Blockchain’lerin sistemlerine baktığımızda kendileri herhangi bir şirket ben Blockchain teknolojisine entegre olmak istiyorum dediğinde onlara veri sağlayan bir yapı olması gerekiyor. Aslında özetle birilerinin veri sağlaması gerekiyor.

Son olarak Elif Hilal Umucu, Blockchain teknolojisine daha 10 yaşındayken kendi oluşturduğu şifre alfabe ile giriş yaptığını vurguladı.

Yazar: Sena Karakılıç

Kim 7 Adımda Zengin Olmak İster?

Binlerce yıl önce Babil devletinde zengin bir tüccar varmış. Halk arasında Babil’in en zengin adamı olarak anılırmış. Kral, halkının daha zengin, daha varlıklı olmasını istediğinden bu adamı huzuruna istemiş. Zengin tüccar huzura çıkınca kral ondan başta ülkesindeki tüccarlar olmak üzere halkına nasıl zengin olduğunu anlatmasını istemiş. Zengin Tüccar Kral’dan 7 gün süre istemiş. Her gün ...

Bağlantıyı kopyala