Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Blockchain Teknolojisi Finansal Hizmetlerde Nasıl Kullanılıyor?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Blockchain teknolojisi birçok farklı alanda kullanılmaya başladı. Özellikle finans alanında Blockchain teknolojisi bir yıldız gibi parladığını söyleyebiliriz. Şimdi birlikte Blockchain teknolojisinin finansal hizmetlerde nasıl kullanıldığını inceleyelim.

Blockchain Teknolojisinin Finansal Hizmetlerdeki Kullanımı

Blockchain teknolojisi, denetim ve KYC uyumluluğu için giderek daha değerli hale geldi. Blockchain, tanımlama ve yasal sözleşmeler gibi bir dizi bilgiyi güvenli, izlenebilir ve doğrulanabilir bir sistemde saklayabilirler. Bu, durum tespiti görevlerinin, prosedürlerinin ve paylaşılan belgelerin değişmez kayıtlarını içeren güçlü bir denetim izi sağlar. Blockchain teknolojisi ayrıca temiz, erişilebilir, gerçek zamanlı veriler sağlayarak uyumluluk otomasyonunu destekler.

Örneğin, gözden geçirenler ve denetçiler, kişilerden ve üçüncü taraflardan banka ekstrelerini veya diğer kayıtlarını istemek yerine, aracılarla iletişime geçmeden blockchain kayıtlarındaki işlemleri anında doğrulayabilir.

blockchain teknolojisi finansal hizmetlerde nasil kullaniliyorwesd

2008 yılında , blockchain, Bitcoin işlemlerinin arkasındaki paylaşılan defter veya dağıtılmış defter teknolojisi (DLT) olarak tanıtıldı. O zamandan beri, blockchain ve kripto para birimlerinin büyümesi, 2013’te Dogecoin, 2014’te Tether ve 2015’te Ethereum dahil olmak üzere çeşitli kripto para birimlerinin piyasaya sürülmesiyle arttı.

Blockchain teknolojisinin finans sektöründe konuşlandırılmasının daha fazla gelir elde etmesi, süreçlerin verimliliğini artırması, iş operasyonlarındaki doğal riski azaltması ve son kullanıcı deneyimlerini iyileştirmesi bekleniyor. Şu anda sektör için daha fazla güvenlik, daha hızlı performans, şeffaflık, güven, programlanabilirlik, gizlilik ve ölçeklenebilirlik sağlıyor. Juniper Research tarafından hazırlanan bir rapora göre, Blockchain dağıtımlarının bankalar için maliyetleri yılda 27 milyar dolar azaltması bekleniyor.

Wells Fargo ve Citigroup dahil olmak üzere blockchain teknolojisini entegre eden bankaların ödeme işleme, ticaret mutabakatı, hazine işlemleri ve uyumluluk maliyetlerini düşürmesi bekleniyor. Ethereum, mevcut teknolojilere karşı maliyetleri 10 kattan fazla azaltarak yıkıcı parasal avantajlar sergiledi.

Yazar: Sena Karakılıç

Bitcoin ve Ether toparlanmaya başladı

Lider kripto para birimi Bitcoin ve altcoinlerin öncüsü Ether, düşüş hızını keserek toparlanma sinyalleri vermeye başladı. Bitcoin ve Ether’in sakin grafiği, altcoin’lere para akışına katkı sağladı. Kripto para piyasası güne hareketli bir başlangıç yaptı. Bitcoin ve Ether toparlanma sinyalleri verirken, piyasa görünümü nötr olmaya başladı. Bilindiği üzere Bitcoin, hafta sonundan bu yana düşüş yönlü hareket ...

Bağlantıyı kopyala