Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

Boson Protocol (BOSON) Nedir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 5 dk

Paylaş:

Boson Protocol (BOSON) ticareti merkezsiz hale getirmeyi hedefleyen yenilikçi ve iddialı bir kripto para projesidir. Boson ekibine göre merkeziyetsizlik düşüncesi kripto paralarla akıllarımıza girdi ve yayılmaya devam edecek. Herhangi bir merkezi kabul etmeyen ve kontrolün kullanıcılarda olmasını isteyen bu düşünce dünyadaki farklı alanlara da yayılıyor. Boson Protocol, bu fikrin ticaret alanında da hakim olacağını düşünüyor. Boson ekibi gelecekte ticaretin merkezsiz niteliklere sahip bir şekilde gerçekleşeceğini savunuyor. Metaverse alanını da görmezden gelmeyen Boson Protocol, ticaretin bilindik tarzının çok uzağında bir şekilde gerçekleşeceğini düşünüyor. Bu düşünceler ışığında Boson Protocol ekibi kullanıcıları geleceğe taşıyacak bir platform tasarladı. Bu platform sayesinde kullanıcıların metaverse evreninde fiziksel değerlerini NFT olarak alıp satabilmesi mümkün hale gelecek. Decentraland alanında ya da diğer ismiyle Boson Portal’ında kullanıcıların bu tür ticaret gerçekleştirebilmesi mümkün hale gelecek. Bu içerik boyunca Boson Protocol (BOSON) ekosisteminden ve kripto para piyasasına kazandırdıklarından bahsedeceğiz. Ayrıca ekosistemde geçerli olan kripto para BOSON token’lere yönelik de birtakım verilere bu yazıda yer vereceğiz.

Boson Protocol (BOSON) projesi kapsamında kullanıcılara yeni nesil ticaret işlemleri gerçekleştirebilme imkanı veriliyor. Bu platform sayesinde alım satım uygulamaları geliştirebilmek mümkün. Üstelik Boson Protocol sayesinde bu uygulamalara diğer kullanıcıların güven duyması konusunda bir sorunun yaşanmayacağını söyleyebiliriz. Mevcut sistemlerde yer alan aracılar, halihazırda sistemin devam edebilmesi için bir ihtiyaç olarak faaliyetlerini sürdürüyorlar. Ancak blockchain teknolojisi gibi yenilikler bu tür aracılara duyulan ihtiyacı ortadan kaldırarak kullanıcılara birçok avantaj sağlıyor. Boson Protocol platformu bu avantajları ticaret alanında sağlamaya hazırlanıyor. Merkezsiz bir platform meydana getiren BOSON ekibi alım satım yapmayı yeniden tanımlıyor. NFT’ler yardımıyla kullanıcıların sahip olduklarını dijitalize etmeleri ve bu şekilde alıp satmalarına imkan veriliyor. Aracılara duyulan ihtiyaç Blockchain sayesinde giderildiğinden kullanıcıları da çok avantajlı işlemler bekliyor.

Boson nedir

Boson Protocol (BOSON) Ne Zaman Çıktı?

Boson Protocol (BOSON) ilk olarak 2019 yılında hayata geçirildi. Bu tarihten beridir ekip çalışmalarına devam ediyor. Sonuç olarak Boson Protocol platformu geliştirildi ve başarıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Justin Banon isimli bir girişimci Boson Protocol’ü kurdu. Banon’un geçmişte başarılı işlere imza attığı biliniyor. Ünlü girişimci önceden bir blockchain strateji danışmanlık şirketi kurmuştu. Dahası bu isim kullanıcıların ödül kazanabilecekleri bir sistemi de meydana getirdi. Bu sayede piyasaya üne kavuşan Banon son olarak Boson Protocol’ü başlattı. Boson ekibinin diğer üyelerinin de sektörde tanınan isimlerden oluştuğunu söylemek mümkün. Bu isimler kendilerini belirli başarılı projelerle ispat etmiş kişilerden meydana geliyor. Başka bir deyişle projeyi tecrübeli bir ekip yönetiyor.

Boson Protocol neden diğer kripto para projelerinden ayrılıyor? Ya da BOSON token’leri benzersiz yapan birtakım özellikler var mı? BOSON ekibi yalnızca ticaret alanını merkeziyetsizleştirmek istemiyor. Bu ekip aynı zamanda ticaret alanında herkese açık ve tokenleştirilmiş bir ekonomi meydana getirmeyi hedefliyor. Platformda ERC-20 token’lerine olanak verilmiş. Bu sayede ekosistemdeki kullanıcıların daha rahat hareket edebileceğini ifade etmek yanlış olmaz.

Boson Protocol (BOSON) Fiyatı Nedir?

Boson Protocol (BOSON) ekosisteminin kripto parası BOSON token’ler ile ilgili en güncel fiyat verilerine aşağıda yer alan başlıklardan ulaşabilirsiniz. Boson Protocol ekibi projenin ve kripto paralarının tanıtımı adına detaylı belgeler hazırlayarak web sayfasında paylaşmış. Bilindiği üzere projelerin tanıtımı adına ekipler “whitepaper” da denen evraklar hazırlıyor. Boson Protocol’ün whitepaper dosyasında da proje hakkında çok sayıda teknik verilere yer verilmiş. BOSON token’lere yönelik de birtakım aydınlatıcı verileri burada bulabilmek mümkün. Bu verilere göre BOSON token’ler piyasaya toplamda 200 milyon adet sunulacak. Piyasadaki BOSON sayısı 200 milyona dayanınca arz duracak. Şimdiye dek dolaşıma bu miktarın yaklaşık %30’una karşılık gelen 59 milyon civarında BOSON sokulmuş.

BOSON and MANA

Boson Protocol Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 BOSON token [mcryptocoin=”BOSON” currency=”TRY” realtime=”on”] TL’den işlem görüyor. BOSON token fiyatı son 24 saat içerisinde [mcryptocoin=”BOSON” info=”change” realtime=”on”] değişim gösterdi. BOSON token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise [mcryptocoin=”BOSON” info=”volume” realtime=”on”] dolar, toplam piyasa değeri ise [mcryptocoin=”BOSON” info=”marketcap” realtime=”on”] dolar seviyesinde.

Boson Protocol Kaç Dolar?                   

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 BOSON token [mcryptocoin=”BOSON” currency=”USD” realtime=”on”] dolardan işlem görüyor. 2021 yılının kasım ayı itibariyle BOSON token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 5,3 dolarla kaydetti. Bununla birlikte BOSON token yılın en düşük seviyesini ise 0,39 dolarla belirledi.

Boson Protocol (BOSON) Nasıl Çalışmaktadır?

Kullanıcılarının rahat bir şekilde ve yeni nesil yöntemlerle ticaret yapmasını sağlayan Boson Protocol (BOSON) akıllı sözleşmelerden yardım alıyor. Dünyamızdaki gerçek değerlerin NFT şeklinde alımını ve satımını sağlayan Boson, geleceğe emin adımlarla ilerlediğini iddia ediyor. Boson ekibinin asıl hedefi ise açık bir ekonomi meydana getirebilmek. DeFi alanında yer alan bu proje kapsamında kullanıcıların NFT alıp satabilecekleri bir ekosistem meydana getirmek isteniyor. Tüm bu ekosistemde gerçekleşecek işlemlerde ise BOSON token kullanılacak. BOSON token’ler için de bir kullanım alanı doğal olarak oluşuyor.

BOSON Token

Boson Protocol (BOSON) Nasıl Satın Alınır?

Boson Protocol (BOSON) ekosisteminin kripto parası BOSON token’ler çok sayıda borsadan alınıp satılabilir. Bu borsaların başında KuCoin, Gate.io, Bitfinex, MEXC ya da Crypto.com gibi isimler yer alıyor. Kullanıcılar Gate.io üzerinden USDT ya da ETH gibi kripto paralarla BOSON satın alabilirler. Diğer borsalarda diğer kripto para birimlerini kullanarak BOSON almak da mümkün.

Yazar: Ömer Uçar

Trabzonspor Fan Token Yükselir Mi?

BTCHaber TV’nin yeni programı Muhtemel 11’in yeni bölümü yayınlandı. Bu programımız da Emre Özcan ve Erman Yaşar ile birlikte sporu, futbolu ve Fan Token’ları konuşuldu. Ayrıca Trabzonspor’un Fan Tokenlar’ı hakkında konuşuldu. Fan Token Yükselir Mi? Erman Yaşar, Emre Özcan’ın uzmanlık alanı olarak gördüğü bir soru ile başladı. Geçtiğimiz hafta yaşanan düşüşlere de değinen Erman Yaşar, ...

Bağlantıyı kopyala