Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Büyüme Bağımlıları Akıllı Token’lara Yöneliyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto paralardaki uzun süreli durgunluk yatırımcıları yıprattı. Yüksek enflasyon, resesyon endişeleri ve şahin faiz politikaları geçen yıl riskli piyasalarda iştahı baskıladı. Kripto şirketlerinde yaşanan iflas dalgası sektöre yönelik endişeleri derinleştirirken, ülkelerin düzenleme çalışmaları hız kazandı. Bitcoin, bütün bunlara rağmen 2023 yılı başından bu yana yüzde 30’un üzerinde yükseliş kaydetti. Ancak kripto paralarda daha yüksek getiri elde etmek isteyen yatırımcılar, yeni arayışlara çıktı.

Bitcoin’den Çıkış Yaşanıyor

Reuters’in analizine göre yüksek büyümeye bağımlı bazı kripto para yatırımcıları için Bitcoin demode kalmış görünüyor. Yatırımcılar, itibari paraya alternatif olarak ortaya çıkan Bitcoin yerine akıllı sözleşme token‘larına talep gösteriyor. MarketVector’ın Akıllı Sözleşme Liderleri Endeksi, 2023 yılında yüzde 36 artış göstererek Bitcoin’i geride bıraktı. Bu dönemde Solana yüzde 76 artış kaydetti. CoinShares verilerine göre, Bitcoin ürünlerinde art arda dört haftadır çıkış yaşanıyor. Ethereum ve Solana’yı takip eden ürünlere ise talep artıyor.

Buyume Bagimlilari Akilli Tokenlara Yoneliyor1

Bank of America (BofA), akıllı sözleşme token’larındaki büyümenin, teknoloji hisseleri ile benzer olduğuna dikkat çekti. BofA, 2023 yılında token fiyatlarının farklılaşmasını beklediğini bildirdi. Fineqia’nın CEO’su Bundeep Rangar, DeFi uygulamalarını destekleyen akıllı sözleşme token‘larından yüksek getiri beklediğini ifade etti.

Analize göre bazı kripto gözlemcileri, akıllı sözleşme token‘larının 2022’deki dalgalanmalara rağmen sağlam bir performans işaret ettiğini söylüyor. CoinShares Araştırma Başkanı James Butterfill ise temkinli yaklaşan isimler arasında yer alıyor. Butterfill, kriptoda büyük bir ayrışma olduğunu söylemek için henüz çok erken olduğunu ifade etti.

Yazar: Göker Bilgiç

Altın mı, dolar mı yoksa BTC mi?

Global piyasalardaki son durum altın mı, Bitcoin mi sorularını akıllara getirdi. Piyasadaki hareketlilikte altının fiyatlanması, doların güncel durumu ve kripto paraların geleceği konusunda çok fazla soru işareti var. Baştürk Finans Danışmanlık kurucusu Rıdvan Baştürk, BTCHaber TV’de gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi. Küresel piyasalarda neler oluyor? Rıdvan Baştürk, canlı yayında hem Türkiye’deki piyasayı hem de global ...

Bağlantıyı kopyala