Bitcoin (BTC) $ 62,247.68 0.09%
Ethereum (ETH) $ 2,431.16 0.39%
BNB (BNB) $ 563.70 0.13%
Solana (SOL) $ 144.62 0.44%
XRP (XRP) $ 0.531464 0.14%
Cardano (ADA) $ 0.35035 1.15%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109667 0.04%
Al veya Sat Paribu

Charles Hoskinson Kimdir ve Kişisel Serveti Ne Kadar?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Bu yazımızda “Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson kimdir, kişisel serveti ne kadar ve servetini nasıl kazandı?” gibi en çok merak edilen soruları yanıtlayacağız.

Charles Hoskinson, Cardano’nun kurucusu ve Amerikalı bir girişimci ve matematikçidir. En çok Ethereum kripto para platformunun kurucu ortağı olmasının yanı sıra blok zinciri araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlaşmış bir teknoloji şirketi olan IOHK ve Cardano’nun (ADA) CEO’su olarak görev yapmasıyla tanınmaktadır.

Charles Hoskinson Kimdir?

Charles Hoskinson 1985 yılında Colorado’da doğdu. Colorado Boulder Üniversitesi’ne başlayan Charles Hoskinson 2011 yılında kripto para sektöründe kariyer yapmak için üniversiteden ayrıldı. 2013 yılında Ethereum’un kurucu ortakları arasına katılan Hoskinson, 2014 yılında Ethereum’un kurucu ortakları arasından ayrıldı.

Ethereum’un ardından Invictus Innovations’ı kurdu ve sonrasında BitShares’i geliştirdi. 2015 yılında hükümetler, işletmeler ve akademik kurumlar için blockchain çözümleri geliştiren IOHK’u kurdu. . IOHK, Cardano (ADA), Ethereum Classic (ETC) ve IOcoin (IOC) gibi kripto para birimlerinin piyasaya sürülmesinde rol oynadı.

Matematik ve bilgisayar bilimleri alanlarında çalışmalar yapan Hoskinson, Ethereum ve Cardano projelerindeki rolleri sayesinde kripto para dünyasında büyük bir popülariteye ulaştı.

Son olarak Hoskinson, 2017 yılında Japonya hükümetine kripto para düzenlemeleri ve Etiyopya hükümetine ise ulusal blockchain stratejisi konusunda geliştirilmesi konusunda danışmanlık yapmıştır.

Charles Hoskinson’un Kişisel Serveti Ne Kadar?

2023 yılı itibariyle Charles Hoskinson’ın toplam servetinin 500 milyon dolar seviyesinde olduğu tahmin ediliyor. Hoskinson servetinin büyük bir kısmını kripto para piyasasından, özellikle de Cardano’nun kripto para birimi ADA’dan elde etti.

Charles Hoskinson ayrıca Ethereum, Cardano, BitShares, Ethereum Classic ve Zcash dahil olmak üzere birçok projenin erken dönem yatırımcıları arasında yer alıyor. Bu projelerin hepsi %1.000’in üzerinde değer kazanarak Hoskinson’un servetine servet katmasına yol açtı.

Hoskinson servetinin bir kısmını hayırseverlik faaliyetleri için kullanıyor. Hoskinson şu ana kadar servetinin bir kısmıyla GiveDirectly ve The Water Project dahil olmak üzere çeşitli kurumlara bağışta bulundu.

Yazar: Tuncay Aydıner

Brezilya, yurt dışı kripto gelirine vergi uygulayacak

Brezilya, offshore borsalarda tutulan kripto kazançlarına yüzde 15 vergi uygulayacak. Yahoo Finance’in haberine göre Brezilya Senatosu, kripto paraları da içeren yeni gelir vergisi düzenlemesini onayladı. Buna göre Brezilya vatandaşları, uluslararası borsalarda tutulan kripto kazançları için yüzde 15 vergi ödeyecek. Düzenlemeden yabancı borsa ve tek hissedarlı yatırım fonlarından 1.200 dolardan fazla kazanan Brezilyalılar etkilenecek. Brezilya, yeni ...

Bağlantıyı kopyala