Bitcoin (BTC) $ 62,633.78 1.38%
Ethereum (ETH) $ 2,440.51 1.97%
BNB (BNB) $ 565.67 1.03%
Solana (SOL) $ 145.32 2.27%
XRP (XRP) $ 0.532114 0.15%
Cardano (ADA) $ 0.354867 2.17%
Dogecoin (DOGE) $ 0.110638 2.39%
Al veya Sat Paribu

CHR Coin Nedir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 5 dk

Paylaş:

CHR coin, bir tür blockchain platformu olarak tanınan Chromia ekosisteminin kripto parasıdır. Bu ekosistemde kullanıcılara çok sayıda blockchain türevi hizmet sunuluyor. Gün geçtikçe büyümeye devam eden kripto para piyasası kullanıcıların karşısına yenilikler çıkarıyor. Metaverse ve DeFi son zamanların popüler terimleri arasında. Kullanıcılar bu alanlardaki büyüyen popülarite karşısında yeni ihtiyaçlar geliştiriyor. Girişimciler de bu ihtiyaca karşılık vermek adına yeni platformlar geliştiriyor. Chromia da kullanıcıların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak platformlar arasında gösterilebilir. Bu içerik boyunca Chromia ekosisteminden ve bu ekosistemin kripto para piyasasına kazandırdıklarından bahsediyor olacağız. Üstelik platformda kullanılan kripto para CHR coin’ler hakkında da birtakım ilgi çekici verileri bu yazıda paylaşacağız.

Chromia ekosisteminde CHR coin’ler kullanılıyor. Bu ekosistemin, bünyesinde çok sayıda blockchain hizmeti barındıran büyük bir platform olduğunu biliyoruz. Oyunlar gibi merkezsiz uygulamalar bu platformda kullanıcılarıyla buluşuyor. Sektör girişimcilerinin Blockchain ile buluşmasını da destekleyen Chromia kullanıcılarına oldukça geniş yelpazede ürünler sağlıyor. Merkezsiz uygulamaların desteklenmesi ya da kullanıcılara ihtiyaç duydukları hizmetlerin sağlanması ekosisteme fayda sağlayacak bir nitelik oluşturuyor. Kripto para ekosistemi büyüdükçe de sektörün tüm unsurları bundan bir şekilde faydalanıyor. Chromia merkezi olmayan uygulamalar için mevcut platformların eksikliklerine yanıt olarak tasarlanmış bir yeniliktir. CHR coin’ler sayesinde yeni nesil Dapp’lerin şu anda mümkün olanın ötesine ölçeklenmesi sağlanıyor. Chromia platformu esasında bunun için tasarlanmış yeni bir blok zinciri platformudur. Chromia daha önce Chromapolis olarak adlandırılmıştı. Daha sonra alınan radikal bir kararla bu isim şimdiki Chromia’ya dönüştürüldü.

CHR Coin

CHR Coin Ne Zaman Çıktı?

Chromia, İsveçli Chromaway AB şirketi tarafından tasarlanan açık kaynaklı bir blok zinciridir. Chroma platformunun kripto parası CHR coin’lerdir. Mayıs 2019’da piyasaya sürülen bu para o günden bu yana kullanıcılarına başarıyla hizmet etti. Chromia blok zincirinin arkasındaki teknoloji, Chromaway AB tarafından kurumsal müşteriler için sağlanan bir çözüm olan “Postchain” adlı daha önceki bir teknolojiden uyarlanmıştır.

Chromia’nın çekirdek ekibi, sektörün bilindik isimleri Or Perelman, Henrik Hjelte ve Alex Mizrahi gibi örneklerden oluşuyor. Üçünün de kripto alanında derin tecrübeleri var. Bu üçlünün sahip olduğu deneyimler orijinal kripto para Bitcoin (BTC) ve Ethereum’un (ETH) ilk günlerine kadar gidiyor. Örneğin, Alex, Proof of Stake konsensüsü üzerine birkaç erken akademik makale yayınlamıştı. Bu isim aynı zamanda, daha sonra Ethereum tarafından öne çıkarılacak olan “token” fikrinin de mimarlarından. Bu amaçla geliştiren ilk projelerden birisi Colored Coins’in arkasındaki kilit isimlerden birisi de Alex Mizrahi olarak biliniyor. Özetle, Chromia, merkezi olmayan uygulamalara (dApps) gelişmiş özellikler sağlayan faydalı bir platformdur. Merkezsiz uygulamalar Chromia sayesinde veri işleme ve depolama yeteneklerine kavuşuyor. Kripto para piyasasının geleceğinde merkezsiz uygulamaların yer aldığı fikri sektördeki birçok uzmanın ortak görüşü. Görünüşe bakılırsa Chromia ekibi bu gerçeğin farkında bir şekilde faaliyet veriyor. CHR coin ise bu platformda kullanılacak işlemlerde geçerli olan kripto para olarak biliniyor. Yani CHR coin’lerin gerçek kullanım alanına sahip olduğu düşünülebilir.

CHR nedir

CHR Coin Fiyatı Nedir?

CHR coin fiyatı ile ilgili gerekli verilere aşağıda bulunan başlıklardan ulaşabilirsiniz. CHR coin ekibi projelerinin topluluğa tanıtılması için birtakım çalışmalar gerçekleştirmiş. Kimi zaman karmaşık yapıya sahip olabilen kripto para projelerini anlamak biraz zaman alabiliyor. Özellikle bu alanda fazla vakit geçirmemiş meraklı kullanıcıların metaverse ya da NFT gibi yeniliklere anlam vermesi bir hayli zor olabiliyor. Bunun farkında olan ekip hem detaylı teknik verilerin hem de özetleyici bilgilerin yer aldığı tanıtıcı bir evrak hazırlamış. Whitepaper olarak da bilinen bu dosyanın piyasadaki çoğu güvenilir proje için hazırlandığını görüyoruz.

Bu dosyada yer alan verilere göre Chromia platformunun kripto parası CHR coin’ler hakkında ilgi çekici gerçeklere ulaşıyoruz. CHR coin’ler piyasaya en fazla 1 milyar adet arz edilecek. Bu miktarın şimdiye dek %57’si dolaşıma dahil edilmiş. Yani dolaşımda yaklaşık 567 milyon kadar CHR coin bulunuyor.

CHR Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 CHR coin [mcryptocoin=”CHR” currency=”TRY” realtime=”on”] TL’den işlem görüyor. CHR coin fiyatı son 24 saat içerisinde [mcryptocoin=”CHR” info=”change” realtime=”on”] değişim gösterdi. CHR coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise [mcryptocoin=”CHR” info=”volume” realtime=”on”] dolar, toplam piyasa değeri ise [mcryptocoin=”CHR” info=”marketcap” realtime=”on”] dolar seviyesinde.

CHR Coinn

CHR Coin Kaç Dolar?                               

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 CHR coin [mcryptocoin=”CHR” currency=”USD” realtime=”on”] dolardan işlem görüyor. 2021 yılının aralık ayı itibariyle CHR coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 1,41 dolarla kaydetti. Bununla birlikte CHR coin yılın en düşük seviyesini ise 0,025 dolarla belirledi.

CHR Coin Nasıl Çalışmaktadır?

CHR coin, Chromia platformunda gerçekleştirilen işlemlerde kullanılıyor. Bu platform bünyesinde merkezsiz uygulamalar barındırıyor. Kullanıcıların bu uygulamalardan faydalanması mümkün. BFT adı verilen bir konsensüs algoritması ağın verimli ve işlevsel olarak faaliyet göstermesini sağlıyor. Ekosistemde bulunan onaylayıcılar ağın vazgeçilmez bir parçası. Merkezsiz bir platform olan Chromia’yı kullanıcıları yönetebiliyor. Konu hakkında tüm bilgiler yukarıda bahsettiğimiz evrakta detaylıca yer almış.

CHR Coin Nasıl Satın Alınır?

CHR coin’leri satın almak için belirli kripto para borsalarını kullanabilirsiniz. Bu borsalar arasında Binance, KuCoin, Huobi Global ya da Gate.io gibi küresel isimler yer alıyor. CHR coin oldukça yüksek işlem hacmine sahip bir kripto para. Kripto paranın işlem gördüğü borsaların çok kullanıcısının olması bu sonucu doğurmuş.

Yazar: Ömer Uçar

İsviçre’de Kripto Şirketleri Krizlerden Daha Az Etkilendi

Kripto para endüstrisinin krizlerle geçirdiği 2022 yılından İsviçre’nin daha az etkilendiği ortaya çıktı. Risk sermayesi şirketi CV VC verilerine göre geçen yıl İsviçre’de 183 blockchain şirketi iflas ederken, 190 yeni şirket veya ofis kuruldu. Araştırmaya göre Zug kantonundaki İsviçre Kripto Vadisi’nde 2021’e göre 1.135 ile aynı sayıda işletme bulunuyor. İstihdam edilen kişi sayısı ise 5.766 ...

Bağlantıyı kopyala