Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

Christine Lagarde’dan Dijital Euro İtirafı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, sahte Volodimir Zelenski ile yaptığı röportajda, dijital euronun insanları kontrol edeceğini söyledi.

Christine Lagarde: Dijital Euronun İnsanları Kontrol Edecek

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde’ın dijital euronun insanların yapabileceği ödemeleri kontrol etmek için sınırlı bir şekilde kullanılacağını itiraf etti. ECB başkanı, kripto topluluğunun hoşnutsuzluğuna rağmen, dijital euro konusunda “kontrol olacağını” kabul etti.

Lagarde, düşmanca olmayan ülkelerin para birimine veya Facebook veya Google gibi özel bir tüzel kişilik tarafından sağlanan bir para birimine güvenmeme arzusundan bahsetti. Dijital euro ile ileriye gitmemiz gerektiğine kişisel olarak ikna olduğunu söyledi.

Lagarde’nin Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky ile konuştuğuna inandığı için normalden daha samimi göründüğü 17 Mart tarihli bir şaka videosuna kadar takip etti. Lagarde’nin yorumları, özellikle dijital bir euronun insanlar ve ödemeler üzerinde kontrole izin vereceğinden bahsetmesiyle ilgili olarak, kripto topluluğu tarafından ağır bir şekilde eleştirildi.

Bazı kullanıcılar iyi tarafı gördü ve tüm bunların nereye gittiğini netleştirerek insanların Bitcoin gibi merkezi olmayan para birimlerini kullanmaya itileceğini öne sürdü.

Yazar: Sena Karakılıç

Kripto Para Platformlarında Sermaye Şartı ile Birlikte Stopaj da Gündemde

Hürriyet Gazetesi’nden Neşe Karanfil’in haberine göre, kripto para çalışmaları içerisinde sermaya şartı ile birlikte stopaj da gündemde yer alıyor. Kripto paralar ile ilgili yapılacak olan düzenlemelerde, çeşitli kurumlar ile birlikte çalışıldığı uzun zamandır gelen haberler arasındaydı. Gelen bilgilere göre Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın organize ettiği çalışmaya katılanlar arasında Gelir İdaresi, SPK, Merkez Bankası ve BDDK ...

Bağlantıyı kopyala