Bitcoin (BTC) $ 61,918.59 0.76%
Ethereum (ETH) $ 2,399.11 1.32%
BNB (BNB) $ 561.57 0.85%
Solana (SOL) $ 142.40 1.05%
XRP (XRP) $ 0.534436 0.52%
Cardano (ADA) $ 0.348898 1.03%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108507 1.25%
Al veya Sat Paribu

Çin, Bitcoin Madenciliğini Resmen Ortadan Kaldırıyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

8BTCnews’in Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşıma göre Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, ortadan kaldırılan endüstrilerin taslak listesine Bitcoin madenciliğini ekledi.

Bu tür faaliyetlerin aşamalı olarak durdurulması için belirli bir tarih ve süre bulunmadığından dolayı, yasak hemen yürürlüğe girdi.

Çin’in en iyi ekonomik planlama ajansı, Bitcoin madenciliğini ortadan kaldırılan endüstrilerin taslak listesine eklenmesiyle beraber, kamuoyundan yorum istedi. Halk yorumunu 8 Ekim’den 14 Ekim tarihine kadar yapacak.

Bitcoin Madenciliği Daha Önce de Durdurulmak İstendi

cin bitcoin madenciligini resmen ortadan kaldiriyor 2

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu (NDRC) kurumu, Çin’de ekonomik kalkınma stratejilerini formüle eden, sorumlu bir makroekonomik yönetim görevini üstleniyor. 

Kurum, başlangıçta, madencilik ile ilgili hareketleri yavaşlatmayı düşünmüştü. Ancak söz konusu durum taslak versiyonda görünmesine rağmen, o zamanlar elenen endüstrilerin listesine girmemişti.

Çin, Bitcoin madencilerine karşı sıkı yaptırımlar uygulamaya başladıktan sonra birçok madenci Çin’den kaçmıştı. Çin’de uygulanan yasakların ardından madenciler yönünü Kazakistan, Rusya, ABD ve diğer ülkelere çevirdi. Bu süreç ‘Büyük madenci göçü’ olarak tanımlanıyor.

Ayrıca eklemek gerekirse, Çin’in kripto varlıklara getirdiği yasaklar ile beraber son olarak kripto varlık işlem platformu BitZ de Çin’deki faaliyetlerini durduracağını açıkladı.

Kripto varlıklara gelen yasaklarla birlikte 20’den fazla kripto şirketinin ülkeden ayrıldığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili daha detaylı bilgi için haberimize göz atabilirsiniz.

Yazar: Sena Karakılıç

Kripto Borsası Bitpanda, Yüzlerce Personelini İşten Çıkarttı

Geçtiğimiz günlerde İspanya genişlemesini duyuran Avrupalı kripto para borsası Bitpanda, kripto para piyasalarından yaşananlardan dolayı zor günler yaşıyor. Bitpanda tarafından yapılan açıklamada, yüzlerce personelin işten çıkartıldığı açıklandı. Bitpanda, İşçi Çıkartan Son Kripto Borsası Oldu Avusturya merkezli kripto para borsası Bitpanda, yayımladığı son blog gönderisinde şirketin sürdürülebilirliğinin sağlanması için çalışan sayısını düşürdüğünü açıkladı. Bitpanda kripto borsasının ...

Bağlantıyı kopyala