Bitcoin (BTC) $ 61,979.61 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,418.99 0.07%
BNB (BNB) $ 562.89 0.05%
Solana (SOL) $ 143.20 0.67%
XRP (XRP) $ 0.531046 0.33%
Cardano (ADA) $ 0.34943 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108856 0.31%
Al veya Sat Paribu

Çin, Karbon Ticareti için Blockchain’e Bakıyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Çin’de kripto varlıklar ve madenciliği ile ilgili sıkı yasaklar uygulanıyor. Ancak, diğer yandan ülke, Blockchain teknolojisinin faydalarından da faydalanmak için araştırmalar yapıyor. Şangay Çevre Enerji Borsası’nda (SEEE) çalışan bir yönetici, karbon emisyon verileri için Blockchain teknolojisinin önemli bir rol oynayabileceğini söyledi.

Çin, Karbon Ticareti için Blockchain Teknolojisini Kullanabilir

Çin’de karbon emisyonunun azaltılmasıyla ilgili önemli adımlar atılıyor. Hatta, madencilikle ilgili kısıtlamalar da karbon emisyon değerlerinin azaltılması hedefine dayanıyor.

SEEE’de iş stratejisi ve Ar-Ge başkanı Chang Zheng, geçen hafta düzenlenen Wanxiang Blockchain Zirvesine katıldı. Zheng, bu etkinlikte, Blockchain teknolojisinin karbon ticareti pazarında kullanılması için gerekli olabileceğine dikkat çekti. Karbon emisyon verilerinin gerçekliği, karbon ticaretinin temeli diyebiliriz. Blockchain de karbon emisyonu ve ticaret verilerinin güvenilirliğini sağlamaya yardımcı olabilir.

cin karbon ticareti icin blockchaine bakiyor 2

Çin’de şu sıralar elektrik üretimi ve yakıt alımlarına ilişkin kritik veriler de dahil olmak üzere karbon emisyonu verilerinin hepsi manuel olarak doğrulanıyor. Zheng, bu doğrulama sistemine güvendiğini de söyledi. Karbon ticaretinde Blockchain uygulaması hala çok fazla yok. Bu yüzden Zheng’e göre, karbon emisyon verilerinin doğruluğunu, eksiksizliğini ve şeffaflığını garanti etmek zor.

Zheng aynı zamanda Nesnelerin İnterneti’nin ve Blockchain’in, gelecekte karbon emisyonlarını belirlemek için enerji santrallerinden kritik verileri izlemek ve depolamak için öne çıkacak teknolojiler olduğunu belirtti.

Çin’deki ilk karbon emisyonu ticaret pazarı, SEEE tarafından Temmuz 2021’de başlatıldı. Bu sistem, toplam karbon emisyonlarını azaltma yönetimi olarak açıklanabilir. Sistemde toplam karbon emisyonu hedefi belirleniyor ve şirketler arasında emisyon kredileri tahsis ediliyor. Karbon emisyonu kotalarını aşan işletmeler, kredi fazlası olan şirketlerden ek emisyon izinleri almak zorunda kalıyor.

Daha önce, Çin’deki Huzhou ve Tianjin kentlerinde, karbon ticareti için emisyon verilerini izlemek adına Blockchain teknolojisinin kullanıldığı açıklanmıştı.

Yazar: Hazal Orta

Bitcoin (BTC) 30.000 Doların Altına Geriledi

Kripto para piyasası son dönemde oldukça zorlu bir dönemden geçtiğini söyleyebiliriz. Lider kripto para biriminin geçtiğimiz haftalarda yaşadığı düşüş ile beraber birçok yatırımcı bu durumdan etkilendi. Bitcoin bu kez yine bir düşüş haberi ile gündemde. Bilindiği üzere Bitcoin, bugüne kadarki en uzun düşüş çizgisini kırdıktan sonra, bugün erken saatlerde, kripto kralı bu haftanın kazanımlarını tamamen ...

Bağlantıyı kopyala