Bitcoin (BTC) $ 61,971.60 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,410.57 0.33%
BNB (BNB) $ 562.47 1.06%
Solana (SOL) $ 142.40 0.83%
XRP (XRP) $ 0.529341 0.74%
Cardano (ADA) $ 0.349417 0.85%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109406 0.31%
Al veya Sat Paribu

Çin Merkez Bankası: Bitcoin Fiyatının Yükselmesi Dijital Yuana İlgiyi Artırabilir

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Çin merkez bankası olan Çin Halk Bankası’nın (PBOC) Araştırma Bürosu Başkanı Wang Xin, dijital yuan hakkında konuştu. Xin, Bitcoin fiyatındaki yükselişin dijital yuana olan ilgiyi artırabileceğini söyledi. 

Bir CNBC haberine göre Xin, dijital yuana olan ilginin oldukça güçlü olduğunu söylüyor ve ekliyor:

“Herkes durumunu yakından takip ediyor.”

Çin’in üzerinde çalıştığı dijital para birimi, dijital yuan (RMB), China Coin, DCEP (dijital para birimi elektronik ödemeleri), Çin CBDC (merkez bankası dijital para birimi) gibi birçok farklı isimle anılıyor. Çin Halk Bankası, vatandaşların belirli Çin şehirlerindeki mağazalarda bu dijital para birimini kullanmasına izin vererek, geçtiğimiz yıldan bu yana test ediyor.

Çin, dijital yuan üzerinde ise 2014 yılından bu yana çalışıyor. Bu para biriminin, kısmen dolaşımdaki paranın yerini alacağı düşünülüyor. Kripto para topluluğunda ise, bunu Bitcoin’in gerçekleştirmesi bekleniyor. Ancak bilindiği gibi Bitcoin, merkeziyetsiz ve herhangi bir hükümet tarafından kontrol edilemiyor. 

Dijital yuan, şimdiye kadar birkaç kez denendi. Ancak hükümet, dijital yuanın resmi olarak piyasaya sürüleceği tarih konusunda herhangi bir açıklama yapmadı.

Yazar: Dilek Sarı

Gerçeküstü Gerçeklik, Sanal Evrenler: Metaverse

İnternet teknolojilerinin kullanımının yaygınlaşması ve zamanla bireylerin hayatının her alanına girmesi ile birlikte dijitalleşme süreci de hız kazandı. Bu süreçte bireyler sosyal medya uygulamaları başta olmak üzere oyunlar, forumlar, anlık mesajlaşma uygulamaları gibi araçlarla internet üzerinde sosyalleşmeye başladı ve bugün temel birçok ihtiyacımızı internet teknolojileri aracılığıyla karşılıyoruz ve insana dair birçok şeyin hızla dijitalleştiği bir ...

Bağlantıyı kopyala