Bitcoin (BTC) $ 61,979.61 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,418.99 0.07%
BNB (BNB) $ 562.89 0.05%
Solana (SOL) $ 143.20 0.67%
XRP (XRP) $ 0.531046 0.33%
Cardano (ADA) $ 0.34943 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108856 0.31%
Al veya Sat Paribu

Çin Merkezli Arama Motoru Baidu’dan Metaverse Projesi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Çin, kripto ve Blockchain söz konusu olduğunda en dikkat çeken ülkelere arasında ilk sıralarda yer alıyor. Öyle ki ülkenin kriptoda liderken kısa bir süre içerisinde kripto ve madencilik yasaklaması, sektörün batıya kaymasına neden olmuştu. Şimdi ise ülkenin en büyük arama motoru Baidu, kendi metaverse projesi Xirang’ı piyasaya sürdü.

Yapılan duyuruya göre Xirang, binlerce kullanıcının aynı anda çalışması için geniş bir etkileşimli alan yaratacak ilk yerli metaverse olma özelliği taşıyor. Şirketin başkan yardımcısına göre, metaverse’ler hala gelişiminin ilk aşamasında ve Xirang gibi projeler olgun ürünler haline gelmek için şu anda geliştiriliyor.

cin merkezli arama motoru baidudan metaverse projesi

Çin’den Dikkat Çeken Metaverse Adımı

Xirang adlı bu seni sanal dünya, Çin şehir tasarımı unsurlarıyla bir Mobius halka gezegeni olarak oluşturulmuş ve içinde bazı kültürel unsurları da içeriyor. Kullanıcılar, kişisel toplantılar, alışveriş ve başkalarıyla iletişim için kullanılabilecek kendi avatarlarını oluşturabiliyorlar.

Baidu, metaverse’in kullanıcılarına modern grafikler ve çok kişili etkileşimin yardımıyla yüksek seviyeli sürükleyici bir deneyim sunacağını da belirtiyor. Baidu’nun amacı, motoru, yapay zekası ve bulut bilişimi yardımıyla piyasadaki teknik olarak en gelişmiş metaverse ürününü yaratmak.

Yazar: Cem Arslan Kurt

Litecoin (LTC) Kaç Dolar?

1 Litecoin ne kadar, 1 LTC kaç dolar, 1 Litecoin kaç dolar? 1 LTC kaç USD’ye karşılık geliyor? Anlık Litecoin (LTC) fiyat bilgisine ve Bitcoin’le ilgili detaylı verilerle anlık olarak bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz. Litecoin Grafiği LTC/USD Fiyat Dönüştürücü Litecoin Nedir? Litecoin, Bitcoin gibi merkezsiz para olarak yorumlayabiliriz. Üstünde herhangi bir uygulama geliştirilmeyen Litecoin’in tek farkı, madencilikte CPU ve GPU kullanması ...

Bağlantıyı kopyala