Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Çin’den Bankalar ve Kripto Şirketleri İçin Çağrı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

ABD ve Avrupa’da yaşanan banka krizleri tüm dünyayı tedirgin etti. Bankacılık krizinin yayılması endişesi finans sisteminde denetim yetersizliği tartışmalarını gündeme getirdi. Çin, bankalar ve kripto şirketleri için daha fazla düzenleme çağrısı yaptı.

Cinden Bankalar ve Kripto Sirketleri Icin Cagri1

Çin’den Daha Fazla Düzenleme Çağrısı

Çin Halk Bankası (PBOC), kripto paralar ile bağlantılı ABD bankalarına atıf yaparak, dijital finansın daha güçlü bir şekilde düzenlenmesi için çağrı yaptı. Bankanın Başkan Yardımcısı Xuan Changneng, kripto para birimleri ile ilgili düzenlemeler yapılırken kurallara saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Changneng, düzenlemeler sürecinde inovasyon için yeterli alan olması gerektiğini de ifade etti. Ayrıca finansal modellere ve ürünlere uygulanan yeni teknolojilerin basitçe kabul edilmemesi gerektiğini vurguladı. Xuan, konuşmasında ABD‘li bankaların ismini anmadı.

ABD‘de bankacılık krizinin merkezinde Silvergate, Signature Bank ve Silicon Valley Bank bulunuyordu. Kripto bağlantıları üç bankanın ortak özellikleri arasında yer alıyordu. Çin, kripto sektörüne olan sert yaklaşımı ile biliniyor. PBOC, 2017 yılında ilk kripto para arzlarını yasaklamıştı. Daha sonra ülkedeki tüm kripto faaliyetleri durdurulmuştu. Son dönemlerde ise Çin’de kriptolara karşı yumuşama başladı. Çin hükümetine ait bankalar, Hong Kong’daki kripto şirketlerine destek vermeye başladığı bildirildi.

Yazar: Göker Bilgiç

Rarible NFT Basım Maliyetlerini Sıfırlamak İstiyor

Ünlü NFT ticaret platformu, gelişmekte olan token pazarındaki birçok yatırımcıyı kısıtlayan yüksek Ethereum gas ücretlerini düşürmeye hedefliyor. Rarible, kullanıcılara sıfır maliyetle NFT oluşturma olanağı vaat eden “lazy minting” adlı yeni bir özelliğini tanıttı. Tüm bunlar platformda çevresel sürdürülebilirliği artırırken, kullanışı aktivitesini arttırmayı amaçlıyor. Yeni yöntem ile birlikte NFT, hemen basımından sonra Blockchain ağına depolanıyor. Böylece ...

Bağlantıyı kopyala