Bitcoin (BTC) $ 62,078.63 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,422.63 0.09%
BNB (BNB) $ 563.20 0.05%
Solana (SOL) $ 143.84 0.47%
XRP (XRP) $ 0.530615 0.46%
Cardano (ADA) $ 0.350071 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109289 0.53%
Al veya Sat Paribu

Circle, Japon finans devi ile ortaklığını duyurdu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Stablecoin endüstrisinin en büyük ihraççılarından Circle, Japonya’nın finans devi SBI Holdings ile yeni bir ortaklık kurduğunu açıkladı. Asya bölgesinde faaliyetlerini arttırmak için hamlelerine devam eden şirket anlaşmayı saatler önce resmi sitesi üzerinden duyurdu.

Dijital varlık endüstrisinde Japonya’nın lider rolünü vurgulayan yetkililer, USDC stablecoin’in ülkede kullanılması için SBI Holdings ile mutabakata vardıklarını belirtti. Circle, anlaşmayla birlikte holding bünyesinde yer alan SBI Venture Capital aracılığıyla ülkede elektronik ödeme hizmetleri sunmak için gerekli yasal girişimleri başlatacak.

Ortaklık duyurusunda söz alan Circle CEO’su Jeremy Allaire, dijital paranın geleceği için ortaklarıyla aynı vizyonu benimsediklerini ve anlaşmanın Asya-Pasifik bölgesinde büyümeleri için önemli bir yapı taşı olduğunu vurguladı.

Stablecoin ihraççısının açıklamasına göre Japon finans devi, bankacılık iştiraki SBI Shinsei Bank ile Circle’a bankacılık hizmeti sunacak. Yetkililer işbirliği sonucunda Asya ülkesinde yer alan işletme ve vatandaşların dolara endeksli stablecoin USDC’ye erişimini kolaylaştırmak istiyor.

Dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi ünvanını elinde taşıyan Japonya, çoğu ülkenin aksine kripto paralara daha hızlı adapte oldu. Ülke yetkilileri geçtiğimiz Haziran ayında stablecoin’leri kapsayan yeni bir yasa tarasısını hayata geçirdi.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

ETF ihraççısından “BTC yükselecek” sinyali

21Shares analisti Fed’in faiz indirimine gitmesiyle parasal gevşemenin başlayacağını ve Bitcoin’in (BTC) yükselişe geçeceğini öne sürdü. Spot ETF ihraççısı 21Shares’in araştırma yetkilisi Leena ElDeeb, faiz indirimi sonrası kredilere daha ucuz erişimi olan yatırımcıların riskli varlık sınıflarına yatırım yapacağını belirtti. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) geçmişteki faiz indirimlerini ele alan ElDeeb, aynı dönemde Bitcoin’in yaşadığı yükselişlere değindi. ...

Bağlantıyı kopyala