Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

Circle’dan USDC açıklaması: Yüzde 70’i ABD dışından geliyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Stablecoin ihraççıları Tether ve Circle, ABD dışı pazarlara odaklandı. Circle CEO‘su Allaire, USDC’nin benimsenme oranının büyük bölümünün ABD dışından geldiğini ifade etti.

Circledan Cine stablecoin tavsiyesi

Circle CEO’su Allaire’den USDC açıklaması

Circle CEO’su Jeremy Allaire, USD Coin‘in benimsenme oranının yüzde 70’inin ABD dışındaki ülkelerden geldiğini tahmin etti. Allaire, en hızlı büyüyen alanlardan bazılarının yükselen ve gelişmekte olan pazarlar olduğunu ifade etti. Asya, Latin Amerika (LATAM) ve Afrika’da güçlü ilerleme kaydedildiğini de sözlerine ekledi.

Allaire’in açıklamaları, PayPal‘ın stablecoin hamlesinden sonra geldi. Paypal, Paxos iş birliği çerçevesinde yeni stablecoin piyasaya süreceğini duyurmuştu. Son dönemlerde stablecoin pazar payında düşüş sürüyor. Stablecoin pazar payı 26 milyar dolarlık dolaşımı yüzde 21’e geriledi.

Allaire, USDC likiditesine ilişkin endişeler hakkında da konuştu. İtfaların ihraçları geride bıraktığını doğrulayan Allaire, “Geçen ay 5 milyar USDC ihraç ettik ve 6,6 milyar USDC itfa ettik” dedi. Circle, haziran ayı başında Singapur Para Otoritesi’nden (MAS) Büyük Ödeme Kurumu (MPI) lisansı aldığını duyurdu.

Tether’in CTO’su Paolo Ardoino ise şirketi ve stablecoin için benzer ABD dışı odağı yineledi. Ardoino, USDT’nin gelişmekte olan piyasalar için güvenli bir araç olduğunu vurguladı.

Yazar: Göker Bilgiç

Tinder Yetkilisi Web3 Oyun Stüdyosuna Katıldı

Web3 tabanlı oyun şirketleri büyümeye devam ediyor. Tinder’on eski baş ürün sorumlusu Josh Sell, web3 oyun stüdyosuna katıldı. Web3 Oyun Stüdyosu N3twork Büyümeye Devam Ediyor Tinder’ın eski baş ürün sorumlusu olarak görev yapan Josh Sell, yeni görev alacağı şirketi açıkladı. Sell tarafından yapılan açıklamada web3 oyun şirketi olan N3twork Studios’un baş işletme sorumlusu olarak işe ...

Bağlantıyı kopyala