Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

Circle’dan USDC İçin Rezerv Açıklaması

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççılarından birisi olan Circle, USDC rezervlerinin bir kısmını Silicon Valley Bank’ta tutuyordu. Kaliforniya Mali Koruma ve Yenilik Departmanı tarafından geçtiğimiz günlerde kapatılan Silicon Valley Bank’ta bulunan Circle varlıklarının akıbeti merak edilirken, şirketten USDC rezervine dair yeni bir açıklama geldi.

USDC, ABD Doları İle 1:1 Oranında Desteklenmeye Devam Edecek

USDC stablecoin’inin ihraççısı konumunda olan Circle, Amerika Birleşik Devletleri bankalarının Pazartesi günü açıldığında normal faaliyetlerine devam edeceğini ve USDC stablecoin’inin Circle’ın 3.3 milyar dolarlık rezervini elinde tutan Silicon Valley Bank’ın kapatılmasından sonra ABD doları ile 1:1 oranında kullanılabilir olacağını açıkladı.

circledan usdc icin rezerv aciklamasi 2

Circle, Silicon Valley Bank cephesinde yaşanan başarısızlıktan kaynaklanan herhangi bir açığı kapatmak için çalışmalarına devam ettiğini ve gerektiği durumda dışarıdan finansman arayışına geçebileceğini belirtti. USDC stablecoin’i Silicon Valley Bank’ın kapatılmasının ardından dolar sabitini kaybetmiş ve değeri 0.88 dolara kadar gerilemişti.

Tüm bunların yanında ABD yetkili kurumlarından olan Amerika Merkez Bankası (Fed) ve Federal Mevduat Sigortası Şirketi (FDIC), benzer bir senaryonun tekrar etmemesi adına, bankalar için bir kurtarma fonunun oluşturulması için görüşmeler gerçekleştiriyor.

Yazar: Burak Köse

Australian Open Tenis Turnuvası Metaverse’e Geliyor

Her yıl Ocak ayında Melbourne Park’ta düzenlenen ve dört dünya Grand Slam tenis turnuvasından ilki olan Australian Open, metaverse dünyasına geliyor. Ünlü turnuva, metaverse platformu Decentraland‘daki yarışma için sanal bir etkinlikle birlikte, turnuva sahasının yüzeyindeki küçük parçalara eşit sayıda olan 6.776 adet NFT koleksiyonunu piyasa sürecek. Turnuvanın 600 maçından kazanılan her atış, koleksiyonun NFT’lerinden birine karşılık gelecek. Yapılan basın ...

Bağlantıyı kopyala