Bitcoin (BTC) $ 62,006.61 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,421.87 0.08%
BNB (BNB) $ 562.73 0.25%
Solana (SOL) $ 143.33 0.83%
XRP (XRP) $ 0.53041 0.44%
Cardano (ADA) $ 0.349932 1.37%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109081 0.39%
Al veya Sat Paribu

Coinbase’in Zararı Sonrası Biden Yönetiminden Yeni Karar

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto para borsası Coinbase, geçen hafta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) bir başvuru yapmıştı. İflas durumunda müşteriler adına gözetim altında tutulan kripto varlıkların iflas işlemine tabi olduğunu söyleyen Coinbase, “Bu tür müşteriler, genel teminatsız alacaklılarımız olarak değerlendirilebilir” dedi. Bu açıklamalar ABD Başkanı Joe Biden‘ın yönetimini de harekete geçirdi.

Coinbase Zararı Biden Yönetimini Harekete Geçirdi

CoinDesk‘in haberine göre kulislerde, ABD Başkanı Joe Biden ve yönetimi, Kongre’den, kripto para borsalarının fonlarıyla müşteri fonlarını ayırmasını zorunlu hale getirecek bir kanun isteyecek. Bunun sebebi ise Coinbase’in geçen hafta yaptığı SEC başvurusu.

Konuyla ilgilenen uzmanlar ise bu ayrı saklama sisteminin vadeli işlemler platformlarında zaten olduğunu söyledi. Kripto para borsalarında ise böyle bir uygulama yok ve tüm fonlar birlikte tutuluyor.

coinbasein zarari sonrasi biden yonetiminden yeni karar 2

Yönetim, ticaret platformlarının hala müşterilerin varlıklarının bir araya getirilmesine izin vermesi gerektiğini ve şirketlerin her hareketi bir blok zincirine koymak zorunda kalmadan dahili olarak alım satımları yönetmelerine izin vermesi gerektiğini düşünüyor.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler da bu hafta yaptığı bir konuşmada şunları söylemişti:

“Dijital bir cüzdana girdiğinizde tokenlarınıza gerçekten sahip olduğunuzu düşünmeyin. Platform çökerse, bil bakalım ne oldu, platformla sadece karşı taraf ilişkiniz var. İflas mahkemelerinde sıraya girin”

Geçen yıldan bu yana hisse fiyatları yüzde 80’den fazla zarar eden Coinbase, müşterilerine ve yatırımcılarına SEC başvurusundaki endişe verici cümlelerin herhangi bir iflasa işaret etmediği konusunda güvence verdi.

Yazar: Hazal Orta

Fidelity, Citadel ve Charles Schwab Kripto Para Borsası Kurdu

Kripto sektöründeki borsalara bir yenisi daha eklendi. Citadel Securities, aralarında Fidelity Investments ve Charles Schwab gibi önemli isimlerin olduğu bir konsorsiyum ile güç birliği yaptı. Ortaya yeni bir kripto para borsası çıktı. EDX Markets olarak isimlendirilen kripto para borsası, piyasanın en yeni oyuncusu olarak sahneye çıkıyor. Fidelity, Citadel ve Charles Schwab’tan EDX Markets ABD’nin en ...

Bağlantıyı kopyala