Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

CoinEx saldırısında Kuzey Kore detayı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto piyasası dün yeni bir siber saldırıyla sarsıldı. Kripto borsası Coinex‘in cüzdanlarından büyük miktarlarda fon çıkışı yaşandı. 54 milyon dolarlık saldırının, Kuzey Koreli hacker’lar ile bağlantılı olabileceği iddia edildi.

kuzey koreli lazarus ile ilgili yeni iddia1

CoinEx’e siber saldırı: Arkasında Lazarus mu var?

54 milyon dolarlık CoinEx saldırısının arkasında Kuzey Koreli hacker’ların olabileceği belirtildi. İddialar blockchain dedektifi ZachXBT’den geldi. ZachXBT’nin paylaştığı bilgilere göre CoinEx saldırısından sonra kullanıcılan cüzdanlar, Stak’a yapılan saldırıya da karıştı.

Söz konusu cüzdanların kripto platformlarını hedef almasıyla ünlü Kuzey Koreli hacker grubu Lazarus ile bağlantılı olduğu kaydedildi. Kripto bahis platformu Stak’a yapılan saldırı 41 milyon dolarlık zarara yol açmıştı. Kullanılan adreslerden birinin hafta başında Stake saldırganı tarafından doğrudan finanse edildiği ve CoinEx saldırısından token aldığına yer verildi.

CoinEx borsasına yapılan saldırı ile 54 milyon dolar değerinde kripto varlık çalınmıştı. Borsa, saldırıya karışan bazı cüzdanların ayrıntılarını kamuoyu ile paylaştı. Hacker’lar, borsanın cüzdanlarında zayıflıktan faydanalarak, ETH, XRP, TRX, MATIC, SOL, KDA ve XDA’ları farklı cüzdanlara aktardı.

CoinEx, saldırıdan etkilenen fonların toplam kullanıcı varlıklarının küçük bir kısmını oluşturduğunu ve borsada kalan tüm varlıkların güvende olduğunu açıkladı.

Yazar: Göker Bilgiç

Nijerya Piyasa Düzenleyicisi Kriptolar için Bir Dizi Kural Yayımladı

Kripto para sektöründeki yaşanan kritik süreç devam ederken düzenleyiciler de çalışmalarını hızlandırıyor. Bu düzenleyicilerden birisi olan Nijerya‘nın piyasa düzenleyicisi, dijital varlıklar için 54 sayfalık düzenleme yayınladı. Bu hamle ülkenin kripto yasağından dönemesi konuduna önemli bir adım olarak karşılandı. Nijerya Piyasa Düzenleyicisi Kriptolar için Çalışmasını Yayımladı Kripto para düzenlemeleri birçok ülkenin düzenleyicileri tarafından tüm hızıyla devam ...

Bağlantıyı kopyala