Bitcoin (BTC) $ 62,078.63 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,422.63 0.09%
BNB (BNB) $ 563.20 0.05%
Solana (SOL) $ 143.84 0.47%
XRP (XRP) $ 0.530615 0.46%
Cardano (ADA) $ 0.350071 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109289 0.53%
Al veya Sat Paribu

ConsenSys, yeni ‘yatırım’ iddialarını reddetti

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Yatırım için görüşmeler yaptığı konuşulan Metamask‘ın ana şirketi ConsenSys, nakit ihtiyaçları olmadığını açıkladı. Şirket, yeni yatırım için resmi bir adım atmadığını ifade etti. Değerlemeye ilişkin söylentilerin de gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

metamask kullanici verileri ele gecirildi 2

ConsenSys’ten yatırım iddialarına yanıt

Blockchain şirketi ConsenSys’ün son dönemlerde potansiyel yatırımcılarla görüşmeler yaptığı iddia edildi. Ethereum geliştiricisi şirketin bir sözcüsü, nakit ihtiyaçları olmadığını ve resmi olarak yatırım almadıklarını bildirdi. Şirketin ikincil piyasada önemli ölçüde düşük değerli hisselerini topladığı da belirtildi.

ConsenSys‘ün yaz boyunca yatırımcılarla potansiyel sermaye enjeksiyonu hakkında görüşmeler yaptı. Konuya aşina dört kişiye göre, blockchain şirketi birden fazla yatırımcı ile görüştü. Şirket, en son ParaFi Capital liderliğinde 450 milyon dolarlık D serisi yatırım turu gerçekleştirmişti. Yatırım turu 2022 yılının başlarında yapılmıştı. Yatırımcılar arasında SoftBank Vision Fund 2, Temasek ve Microsoft yer almıştı.

Şirketin geçen yılın kazananları arasında yer aldığını belirten sözcüsü, “Şirket, bu yılın başlarında hisse senedindeki ikincil piyasa faaliyeti hakkındaki yanlış raporlardan kaynaklı önemli ilgi ile karşılaştı” ifadelerini kullandı. Sözcü, şirketin paraya ihtiyacı olmadığını ve resmi bir sürece dahil olmadığını belirtti. Açıklamada, ikincil piyasaların ConsenSys hisselerindeki işlemlerin ‘küçük kısmını’ temsil ettiği kaydedildi.

Kaynaklar, son finansman görüşmelerinde şirkete 7 milyar dolardan daha az değer biçtiğini ifade etti. ConsenSys ise bu iddiayı reddetti. Şirket sözcüsü, “Consensys yüksek sermayeye sahiptir ve bugüne kadar tüm alanlarda güçlü performans göstermiştir” dedi.

Yazar: Göker Bilgiç

Gitcoin (GTC) Nedir?

Gitcoin (GTC) platformu, Kevin Owocki, Scott Moore ve Vivek Singh tarafından 2017 yılında kurulmuştur. 2021 yılının Mayıs ayında ise Gitcoin DAO ve Gitcoin’in yönetim token’ı GTC piyasaya çıkmıştır. Ethereum blockchaininde çalışan bir fon toplama platformudur. Bu platform, bir DAO aracılığıyla merkeziyetsiz bir biçimde yönetilmektedir. Gitcoin (GTC), açık internetin geleceğini geliştirmek için bir araya gelen geliştiriciler, ...

Bağlantıyı kopyala