Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Credit Suisse soruşturma dosyaları uzun yıllar boyunca gizli kalacak

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

İsviçre’nin en büyük bankalarından birisi olan Credit Suisse, geçtiğimiz aylarda yine ülkenin bir başka büyük bankası olan UBS tarafından satın alınmıştı. Credit Suisse’nin UBS tarafından satın alınmasıyla sonuçlanan bu durumda hükümet Credit Suisse için soruşturma gerçekleştirmişti. Yürütülen soruşturma hakkında önemli bir gelişme yaşandı.

Credit Suisse Soruşturmasının Gizlilik Çıtası Yükseldi

İsviçre parlamentosunun Credit Suisse’in çöküşü ile ilgili bir soruşturma yürüteceği ve ilgili dosyaları 50 yıl boyunca kapalı tutacağı belirtildi. Bu durum, İsviçreli tarihçiler arasında endişeye sebep oldu. Normal şartlarda 30 yıl sonrası için planlanan dosya teslimi, bu soruşturma için daha uzun bir süreye yayılacak ve İsviçre Federal Arşivlerine 50 yıl sonra teslim edilecek.

Soruşturmanın, Credit Suisse’in Mart ayında UBS tarafından kriz durumunda devralınmasının öncesinde, İsviçre hükümeti, finansal düzenleyiciler ve merkez bankasının eylemlerine odaklanması bekleniyor. Bu tür bir soruşturma, İsviçre’nin modern tarihinde sadece beşinci kez gerçekleştiriliyor ve soruşturmayı yürüten parlamento komitesi, İsviçre kabinesi, maliye bakanlığı ve diğer devlet organlarına geniş yetkilerle sorgulama yapabilecek.

Son olarak stratejik bir belgede komite, “Soruşturmanın tamamlanmasının ardından dosyalar Federal Arşivlere teslim edilecek ve 50 yıllık genişletilmiş bir koruma sürecine girilecek” dedi

Yazar: Burak Köse

Paribu Box Piyasası Kullanıcılara Açılıyor

Kripto para piyasasından her gün yeni proje ve token’lar piyasaya sürülüyor ve bazıları başarılı olup kalıcı olurken diğerleri ise kayıplara karışabiliyor. Son olarak Paribu ise yeni kripto varlıkların bu iki ayrımdan birisini yaşamadan önce listelenmesi ve yatırım yapılmasını sağlamak üzere Paribu Box piyasasını kullanıcılarına açıyor. Paribu Box piyasası henüz geliştirme sürecinin erken aşamalarında olan kripto ...

Bağlantıyı kopyala