Bitcoin (BTC) $ 61,984.61 0.28%
Ethereum (ETH) $ 2,417.55 0.82%
BNB (BNB) $ 564.77 2.28%
Solana (SOL) $ 143.21 0.69%
XRP (XRP) $ 0.531583 0.62%
Cardano (ADA) $ 0.350756 0.39%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109651 1.62%
Al veya Sat Paribu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Blokzinciri Teknolojisine Değindi

   önce yayınlandı

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, blokzinciri teknolojisi hakkında konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, D-8 Teşkilatı 10. Zirve Toplantısı’na çevrim içi olarak katılım sağladı. Teknoloji konusunda önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, blokzinciri konusuna da değindi. “Dönüştürücü Bir Dünya İçin İş Birliği: Gençliğin ve Teknolojinin Gücünden Faydalanmak” teması etrafında toplandıklarını söyleyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“1,1 milyarı aşkın çoğunluğu gençlerden müteşekkil D-8 nüfusu, en değerli zenginliğimizdir. Güçlü ve etkili olmanın yolu iyi eğitim almış gençlere sahip olmaktan geçer. Bu bağlamda, BM Genel Sekreteri Sayın Guterres’in, 2030 BM Gençlik Stratejisi’ni destekliyoruz. Bu stratejide belirlenen hedeflere öncülük etmeye yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İstanbul’da ev sahipliği yapmayı arzu ettiğimiz BM Gençlik Merkezi Projesi tamamlandığında bu merkez, teşkilatımızın kıymetli gençlerinin bir araya gelecekleri yeni bir platformu teşkil edecektir.”

Erdoğan ayrıca, ekonominin rekabetçi yapısına vurgu yaptı ve yüksek teknoloji ve inovasyonun önemine değindi:

“Güçlü ve sürdürülebilir büyüme oranlarının yakalanabilmesi için yüksek teknolojiye dayalı, katma değeri yüksek üretime ağırlık vermek mecburiyetindeyiz. Bu çerçevede, ülkelerimizin en prestijli üniversitelerinin dahil olduğu ‘D-8 Araştırma ve İnovasyon Öncüleri Ağı’ girişimini memnuniyetle karşılıyoruz. Yenilenebilir enerji, yapay zeka, robotik, nesnelerin interneti, büyük veri, blokzinciri ve nanoteknoloji gibi yenilikçi alanlarda, üniversitelerimiz ve araştırma kurumlarımız arasında bilgi paylaşımını mümkün kılan bu ağ, ülkelerimizin hak ettiği yere ulaşması bakımından kritik önemdedir.”

Yazar: Dilek Sarı

Haftanın İşlem Hacmi En Yüksek NFT Projeleri (17-24 Ocak)

NFT projeleri gün geçtikçe daha popüler hale geliyor. NFT‘lere olan bu ilgi arttıkça projelerin işlem hacimleri de beraberinde değişiklik gösteriyor. DaapRadar verilerine göre; son bir hafta içerisinde en yüksek hacme sahip olan NFT projelerini sizler için derledik. İşlem Hacmi En Yüksek NFT Projeleri 1-Meebits İşlem Hacmi: 1,75 milyar dolar Haftanın en yüksek hacimli NFT projeleri arasında listenin ilk sırasını ...

Bağlantıyı kopyala