Bitcoin (BTC) $ 61,976.61 0.50%
Ethereum (ETH) $ 2,405.51 1.21%
BNB (BNB) $ 561.43 0.94%
Solana (SOL) $ 142.25 1.10%
XRP (XRP) $ 0.527312 0.97%
Cardano (ADA) $ 0.349201 1.66%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108952 0.17%
Al veya Sat Paribu

Dev banka, spot Ethereum ETF’ler ile ilgili net konuştu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Dev banka Standard Chartered, yayımladığı bir raporda spot Ethereum ETF’lerin onaylanma ihtimalini değerlendirdi. Bankacılık şirketi, olumsuz bir bakış açısı sergiledi.

Bitcoin halving’inin geride kalmasıyla birlikte kripto sektöründe gündem açığı oluştu. Kripto para piyasası, gündemin boşluğunda yükseliş yönlü hareket etse de haber akışı durgunlaştı. Kripto uzmanları, halving’ten sonra yönelimin spot Ethereum ETF tarafına kayabileceğini öne sürdü.

Uzmanlara göre spot Ethereum ETF’lerin önümüzdeki ay onaylanması ihtimal dışı. Bankacılık devi Standard Chartered de yayımladığı bir raporda bu konuyu ele aldı. Bankanın onay konusundaki açıklamaları ise dikkat çekti.

spot ethereum etf

Spot Ethereum ETF’ler onaylanacak mı?

Mayıs ayında SEC’nin spot Ethereum ETF başvuruları ile ilgili nihai bir karar vermesi bekleniyor. Grayscale ve BlackRock gibi şirketler de spot Ethereum başvurusu yapan şirketler arasında yer alıyor.

Bankacılık kuruluşu Standard Chartered, bir raporunda spot Ethereum ETF’lerin Mayıs ayında onaylanma ihtimalinin oldukça düşük seviyede olduğunu öne sürdü.

Daha önce SEC’nin spot Ether ETF’lerine onay vermesini bekleyen yatırım bankası, bu sefer görüş değiştirdi. Standard Chartered’e göre, SEC, Ether’e erişim sağlayan ETF’leri onaylamayacak.

Standard Chartered Salı günü yayınladığı bir araştırma raporunda, “Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) girişleri durgunluk döneminde. Diğer taraftan Ether ETF’lerinin beklenildiği gibi Mayıs ayında onaylanması pek olası görünmüyor.” şeklinde yorum belirtti. Banka, 18 Mart tarihli bir raporda spot Ether ETF’lerin 23 Mayıs’ta onaylanacağını söylemişti.

Diğer taraftan şirket, yıl sonunda Bitcoin’in (BTC) 150.000 dolar olacağını ve Ether’in (ETH) 8.000 dolara yükseleceğini yineledi. Bankacılık kuruluşu, bu tahmininde, negatif haberlerin fiyatlandırıldığını ve olumlu faktörlerin tekrar devreye gireceğini öne sürdü.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Bira Üreticisi Anheuser-Busch, Metaverse’e Katılıyor

Blockchain sektörü her ne kadar bankacılık ve finans şirketleri için oldukça önemli bir yere sahip olsa da, NFT ve metaverse gibi sektörler çok daha geniş alanlarda şirketleri bünyesine katmaya devam ediyor. Özellikle gıda ve giyim sektörleri metaverse alanında marka başvurularına devam ederken yeni bir şirket daha metaverse çalışmaları için hazırlıklarına başladı. Anheuser-Busch. Anheuser-Busch’dan Metaverse Projesi: ...

Bağlantıyı kopyala