Bitcoin (BTC) $ 61,976.61 0.50%
Ethereum (ETH) $ 2,405.51 1.21%
BNB (BNB) $ 561.43 0.94%
Solana (SOL) $ 142.25 1.10%
XRP (XRP) $ 0.527312 0.97%
Cardano (ADA) $ 0.349201 1.66%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108952 0.17%
Al veya Sat Paribu

Dijital Türk Lirası Ne Zaman Geliyor? Dijital Paraların Geleceği Ne Olacak?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Çiğdem Ceylan‘ın sunumuyla Kripto Bülten’in yeni bölümü yayında. Bu hafta Kripto Bülten’de, dijital paraların geleceği, dijital Türk Lirasının ne zaman geleceği ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Dijital Türk Lirası üretmek için neler yaptığı ele alındı.

Dijital Paraların Geleceği

Herhangi bir merkezi yapıya bağlı olmayan dijital varlıklara ilgi her geçen gün artarken küresel salgın ile birlikte kullanımı hızla yaygınlaşan kripto paralar, geleceğin para birimleri olarak görülüyor.

Kripto para birimleri, para kavramını dönüştürmeye başladı. Dünyanın dört bir yanındaki hükümetler, şirketler ve kurumlar da kripto para konusuna açılmaya başladı.

Devletler ve Merkez Bankaları, kripto paraların gelişimine kayıtsız kalmayarak kendi dijital para birimlerini üretmek için çalışmalarını hızlandırdı.

Türkiye’de de dijital TL için çeşitli hazırlıklar yapılmaya başlanmıştı. Geçtiğimiz mayıs ayında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, dijital Türk lirası üretmek için yerli teknoloji firmalarıyla bir araya gelerek Dijital Türk Lirası Sistemi Geliştirme Projesi için çalışmalarına devam ettiğini açıklamıştı. 

Fed de geçtiğimiz şubat ayında dijital varlıkların risklerine ve potansiyeline dikkat çekerek, stabilcoinler hakkında bir araştırma raporu yayımladı. Raporda, dolara sabitlenmiş stablecoinlerin diğer kripto varlıklarına kıyasla “güvenli varlık nitelikleri” sergilediği belirtildi.

Sonuç olarak, her ne kadar sert düşüşler ve yükselişler yaşansa da kripto paralara olan ilginin ve kripto paraları tanıyan ülke sayısının artması kaçınılmaz gibi duruyor.

Yazar: Esra Bayram

İddia: Binance, Çin’de C2C Ticaretini Askıya Alıyor

Dünyanın en büyük kripto para borsalarının başında gelen Binance, Çin için yeni bir hamle hazırlığında. Ortaya çıkan iddialara göre Binance, Çin’de Customer to Customer (C2C) ticaretini askıya alacak ve ortak bir firma aracılığıyla hizmet verecek. Binance’in Çin Operasyonları için Yeni İddia Çin’in kripto para birimlerine karşı duruşu tüm dünya tarafından biliniyor. Borsalar ve bireyler de ...

Bağlantıyı kopyala