Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Dubai Serbest Bölgesinde Kripto Ticaretini Onaylandı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki finansal düzenleyiciler, Dubai’deki ekonomik serbest bölgede kripto para ticaretine resmi olarak izin vermek ve desteklemek adına anlaşmaya vardılar.

Dubai Dünya Ticaret Merkezi Otoritesi (DWTCA)  Çarşamba günü yaptığı açıklamada, BAE’nin Menkul Kıymetler ve Emtia Otoritesi (SCA) ile DWTCA serbest bölgesindeki kripto varlıklarının kullanımının önü resmi olarak açıldı.

dubai-serbest-bolgesinde-kripto-ticaretini-onaylandi

Dubai Kripto Paraların Önünü Açıyor

Yeni girişim ile birlikte, DWTCA’nın kripto para birimleriyle ilgili finansal faaliyetler için gerekli onayları ve lisansları vermesini sağlayan bir çerçeve oluşturuyor. Anlaşmanın bir parçası olarak SCA, ihraç, listeleme, ticaret ve lisanslama süreçleri gibi kripto ile ilgili önemli faaliyetleri de denetleyecek.

Al Suwaidi, yeni projenin DWTCA’nın hizmetlerini serbest bölge olarak genişletme ve NFT gibi yeni teknolojileri destekleme taahhüdüne uygun olduğunu söyledi. Dubai’nin kripto geleceğini parlak gören Suaidi şu ifadelere yer verdi:

“Dubai, inovasyon ve dijital liderliğindeki bir ekonomiye doğru ilerlemeye devam ederken, DWTCA, Blockchain ve kriptografik teknolojilerle desteklenen işletmeleri desteklemek istiyor.”

Yeni anlaşma, BAE’nin kripto dostu bir küresel merkez olma konusundaki artan taahhüdünü daha da güçlendiriyor.

Yazar: Cem Arslan Kurt

Çinli trader’lar, kripto yasaklarını umursamıyor

Çinliler, kripto para yasaklarını aşmak için gizlice bir araya geliyor. WSJ’nin haberine göre, Çin’in iç kesimlerinde kripto para yasakları daha kolay bir biçimde aşılıyor. Habere göre kullanıcılar, ülkedeki kripto para yasaklarını aşmak için market, büfe ve çamaşırhane gibi ortak alanlarda buluşarak nakit para ile kripto ödemesi yapıyor ve cüzdan adreslerini paylaşıyor. Bununla birlikte Çinliler, Telegram ...

Bağlantıyı kopyala