Bitcoin (BTC) $ 62,078.63 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,422.63 0.09%
BNB (BNB) $ 563.20 0.05%
Solana (SOL) $ 143.84 0.47%
XRP (XRP) $ 0.530615 0.46%
Cardano (ADA) $ 0.350071 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109289 0.53%
Al veya Sat Paribu

E-Devlet’e Blockzincir Tabanlı Dijital Kimlik Uygulaması Geliyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Blockzincir teknolojisi hemen hemen birçok alanda kullanılmaya başlandı. Birçok farklı alanda kullanılmaya başlayan bu teknoloji şimdi E-Devlet’te de kullanılacak. Söz konusu açıklamayı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptı.

E-Devlet’te Blockzincir Tabanlı Dijital Kimlik Devrimi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, blokzincir tabanlı bir dijital kimlik uygulaması getireceklerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

E-Devlet’te yeni bir devrim olacak blokzincir tabanlı bir giriş sistemini ‘dijital kimliği’ getiriyoruz. e-cüzdan uygulaması kapsamında çalışacak giriş sistemi ile vatandaşlarımız blokzincir ağında oluşturulmuş dijital kimliklerle e-Devlete girebilecek. Online e-Devlet’ten offline e-Devlet’e geçişin yani kullanıcılar açısından dijital bilgilerinin cep telefonlarında güvenli bir şekilde tutulabildiği bir sisteme evrilerek ilk adımlarını bugün attığımız çalışmamız gelişerek yeni kolaylıkların kapısını aralayacak.

fuat oktay blokzincir tabanli giris sistemini getiriyoruzaddf

Hatırlatmak gerekirse Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, daha önce katıldığı bir konferansta blokzinciri teknolojisi hakkında konuşmuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TÜSİAD Dijital Türkiye Konferansı’nda bir konuşma gerçekleştirdi. Blokzinciri teknolojisinin 10 yılda 1 trilyon ek ticaret geliri oluşturabileceğini söyleyen Oktay, devletlerin dijitalleşmeyi teşvik etmesi gerektiğini belirtmişti.

Yazar: Sena Karakılıç

Çin, Dijital Yuan Kullanımını Liselere Doğru Genişletiyor

Merkez bankası dijital para birimi (CBDC) denildiğinde akla gelen ilk ülkelerden biri olan Çin, bu konuda çalışmalar yapmaya devam ediyor. Bu kez Çin, dijital yuanın okullarda da kullanılmasını sağlayan bir çalışma yürütüyor. Çin, Dijital Yuan Kullanımını Genişletiyor Çin’in en büyük devlet yayıncısı China Central Television (CCTV), Hainan eyaletindeki Lu Xun Lisesi‘nin, öğrencilere dijital yuan ödeme ...

Bağlantıyı kopyala