Bitcoin (BTC) $ 61,855.57 0.89%
Ethereum (ETH) $ 2,396.01 1.42%
BNB (BNB) $ 560.26 0.47%
Solana (SOL) $ 142.25 1.21%
XRP (XRP) $ 0.533446 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.34808 1.40%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108211 2.09%
Al veya Sat Paribu

ECB’den Lane, Kademeli Normalleşme Vurgusu Yaptı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Küresel ekonomi zor bir zamandan geçerken, genellikle dünyanın gözü Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nde neler olduğunda. Avrupa Merkez Bankası (ECB) baş ekonomisti Philip Lane, para politikasına dair konuşan son isim oldu. Lane’in konuşmasında normalleşmede kademeli olma vurgusu yaptı.

ECB’den Lane: Normalleşme Kademeli Olacak

İspanya’nın Cinco Dias gazetesine konuşan Avrupa Merkez Bankası (ECB) baş ekonomisti Philip Lane, para politikasında normalleşmenin kademeli olacağını söyledi. Daha önce Başkan Lagarde, negatif faizin üçüncü çeyrek sonuna kadar bitirileceğini vurgulamıştı. Lane de Lagarde’a destek verdi.

Bloomberg’in haberine göre, Lane verdiği röportajda şunları söyledi:

“Normalleşmenin 25 baz puanlık birimler halinde hareket etmeye doğal bir odaklanması var, bu nedenle Temmuz ve Eylül toplantılarındaki 25 baz puanlık artışlar bir referans noktasıdır. Diğer hamlelerle ilgili herhangi bir tartışma, Temmuz ve Eylül’deki bu artış dizisinden daha güçlü bir şekilde hareket etme durumunu ortaya koymak zorunda kalacak. Görüşme yapılacak, ancak orta vadeli enflasyon görünümünün yüzde 2 hedefimizle uyumlu olduğunu düşündüğümüz duruma ilişkin mevcut değerlendirmemiz, normalleşmeye kademeli bir yaklaşım gerektiriyor”

Yazar: Hazal Orta

Kripto mu, borsa mı? 2024’te hangisi daha çok kazandırdı?

2024 yılının ilk çeyreği ülkemizde yerel seçim heyecanıyla sona eriyor. Son dönemde TCMB’nin faiz artışlarına devam etmesine karşın yıllık enflasyonun yüzde 65’in üzerinde kalması, vatandaşların varlıklarını koruyabilmesi yeni seçenekler aramasına neden oldu. Günümüzde mevduat faizlerinin yıllık yüzde 50-55 aralığında seyretmesi ve dövizin Türk lirası karşısında daha az değer kazanması nedeniyle vatandaşların büyük kısmı Borsa İstanbul ...

Bağlantıyı kopyala