Bitcoin (BTC) $ 62,085.63 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,416.00 0.14%
BNB (BNB) $ 563.17 1.24%
Solana (SOL) $ 142.66 0.58%
XRP (XRP) $ 0.529448 0.94%
Cardano (ADA) $ 0.350905 0.36%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109523 0.06%
Al veya Sat Paribu

El Salvador, Yabancı Yatırımcılar için Bitcoin Vergi Muafiyeti Yolunda

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

El Salvador’un Bitcoin’i resmi para birimi ilan etmişti. Bu olayın etkileri halen devam ediyor. Son olarak çıkan habere göre, El Salvador hükümeti, yabancı yatırımcılar için Bitcoin vergi muafiyeti üzerinde çalışıyor. Bu hamleyle birlikte, girişimciler ve yatırımcılar ülkeye çekilecek.

Konuyla ilgili açıklamalar El Salvador Başkanı Nayib Bukele’nin hukuk danışmanı tarafından yapıldı. Bir yayına katılan Javier Argueta, yatırımcılar için planlanan vergi muafiyetlerine dair konuştu.

El Salvador, Bitcoin Vergi Muafiyeti ile Yabancı Yatırımcı Çekecek

Başkan Bukele’nin hukuk danışmanı Javier Argueta, girişimcileri ve yatırımcıları ülkede iş yapmaya teşvik edecek olan muafiyetlerle ilgili açıklamalar yaptı. Argueta, bir kişinin Bitcoin’de varlıkları varsa ve bunlardan yüksek kar elde ederse, vergi alınmayacağını söyledi.

Argueta‘nın şu sözleri de dikkat çekti:

“Sermaye kazancı yok, kira yok, vergi yok. Bu çok dikkat çeken bir cazibe”

Aynı zamanda hukuk danışmanı, ülkenin uyum önlemlerini uygulamak için de uluslararası kuruluşlara birlikte çalışacaklarının altını çizdi.

el salvador yabanci yatirimcilar icin bitcoin vergi muafiyeti yolunda 2

Bitcoin ile ilgili kararın resmiyete dökülmesinin ardından yüksek talep nedeniyle devletin elektronik cüzdanı olan Chivo’nun sistemin bir aksaklık yaşanmıştı. Ancak, bu sorun kısa süre içinde çözüldü. Hükümet, vatandaşların kolay işlem yapabilmeleri için 200 Chivo ATM’sini belirli noktalarda konumlandırdı.

Yazar: Hazal Orta

Metacade (MCADE) de Solana (SOL) Gibi Bir Başarı Hikayesi Olabilir mi? (Sponsorlu)

Kripto sektörünü takip ediyorsanız, muhtemelen Solana’nın (SOL) 2021’deki destansı yükselişini duymuşsunuzdur. 2020’deki lansmanına katılan yatırımcılar, Kasım 2021’de SOL’un zirvesinde yaklaşık %44.000 kazanç elde etti. Elbette hepimiz böyle kârların hayalini kuruyoruz ve şimdi aynı büyük yükselişi yakalayabilecek yeni bir token var.  Bu tokenin adı Metacade (MCADE) ve bu makalede Metacade’in Solana kadar başarılı olmasını neyin sağlayabileceğini ...

Bağlantıyı kopyala