Bitcoin (BTC) $ 62,322.70 0.85%
Ethereum (ETH) $ 2,422.80 1.30%
BNB (BNB) $ 562.91 1.34%
Solana (SOL) $ 144.06 1.34%
XRP (XRP) $ 0.532435 1.08%
Cardano (ADA) $ 0.35482 0.10%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109784 0.00%
Al veya Sat Paribu

El Salvador’a Bitcoin Maksimalisti Danışman

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

El Salvador, Bitcoin ekibini genişletiyor. ‘The Bitcoin Standard’ kitabının yazarı Dr. Saifedean Ammous, El Salvador’un yeni ekonomi danışmanı oldu. Ammous, El Salvador‘un önümüzdeki beş yıl boyunca Bitcoin biriktirmesi halinde borçsuz kalacağını savunuyor.

El Salvadora Bitcoin Maksimalisti Danisman6

El Salvador, Bitcoin Ekibini Genişletiyor

‘The Bitcoin Standard’ kitabının yazarı Dr. Saifedean Ammous, El Salvador Ulusal Bitcoin Ofisi’ne ekonomi danışmanı olarak atandı. Bitcoin Ofisi’nden yapılan açıklamada, Avusturyalı ekonomistin çeşitli ekonomi politikalarıyla ilgili konularda danışman olarak ekibe katıldığı belirtildi. Ammous, yeni pozisyonuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, Bitcoin‘i benimseyen ilk ülkede çalışacağı için heyecanlı olduğunu ifade etti. Ekonomist, zaman içinde eğer kaybeden bir paranız varsa tasarruf etmenin anlamsız, borçlanmanın mantıklı olduğunu söyledi.

Ammous, El Salvador‘un 5 yıl boyunca Bitcoin biriktirmesi halinde borçsuz olabileceğini ifade etti. Ofis, Ammous’un El Salvador’da Bitcoin ve Lightning Network geliştiricileri programı olan CUBO+ öğrencilerine ders verdiğini bildirdi. Ayrıca El Salvador Başkanı Nayib Bukele ile Ammous’un bir araya gelerek ekonomik özgürlüğün faydalarını konuştuğu belirtildi.

2018’de yayınlanan ve kripto ekosisteminde meşhur olan kitabın yazarı Ammous, Bitcoin maksimalisti olarak biliniyor. Şişirilmiş varlıkar ve fiat paraları analiz eden kitap, tarih boyunca para sistemlerinin nasıl değiştiğini ortaya koyuyor. El Salvador’un Ulusal Bitcoin Ofisi Kasım 2022’de Bukele tarafından kripto ile ilgili her şeyi yönetmek üzere kuruldu. Bukele’nin Bitcoin ekibinde Amerikalı yayıncı Max Keiser ve televizyon sunucusu Stacy Herbert de bulunuyor.

Yazar: Göker Bilgiç

Silk Road Nedir?

Silk Road, kripto para piyasasının ilk yıllarında faaliyet göstermiş ve yasadışı birçok eyleme sahne olmuş bir platform olarak biliniyordu. Kara para aklamadan yasa dışı ürünlerin alım satımına kadar uzanan eylemlere ev sahipliği yapan Silk Road tarihe ismini maalesef ki olumsuz bir şekilde yazdırdı. Öyle ki Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) bu platformun faaliyetlerine 2013 yılında ...

Bağlantıyı kopyala