Bitcoin (BTC) $ 62,124.64 0.20%
Ethereum (ETH) $ 2,428.49 0.33%
BNB (BNB) $ 562.80 0.12%
Solana (SOL) $ 144.13 0.34%
XRP (XRP) $ 0.530968 0.19%
Cardano (ADA) $ 0.349591 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10938 0.01%
Al veya Sat Paribu

Elon Musk’ın Twitter Hisse Alımı Mercek Altında

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Son zamanlarda basının gündeminde geniş yer tutan olayların başında Tesla CEO’su Elon Musk‘ın Twitter‘ı satın alması yer alıyor. Musk’ın bu Twitter hamlesi çeşitli tartışmalara yol açarken, daha önce yine Musk tarafından alınan yüzde 9’luk hisse ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun (FTC) radarına takıldı.

Elon Musk’ın Twitter’dan Hisse Alması FTC’nin Radarında

Reuters‘a göre, önemli hisse senedi alımlarını veya diğer satın almaları bildirme kurallarına uymayan şirketler, günlük 43.792 dolara kadar para cezasına çarptırılabilir.

İlk hisse senedi alımından sonra Musk, şirketi hisse başına 54.20 dolara nakit olarak satın almayı teklif etti ve Twitter bu hafta başlarında kabul etti. Musk’ın potansiyel Twitter satın alımının antitröst uygulayıcıları tarafından reddedileceğine dair az da olsa bir beklenti var.

Kısa süre önce de Open Markets Institute isimli kâr amacı gütmeye kuruluş Adalet Bakanlığı’nı (DOJ) ve Federal Ticaret Komisyonu’nu (FTC) Musk’ın alımını incelemeye çağırmıştı.

FTC’nin incelemesinde Musk’ın hisse alımını Twitter yönetimini etkilemek için mi yaptığı, yoksa pasif hissedar olarak mı görünmek istediği araştırılıyor. Hemen hatırlatalım, SEC, daha önceki bildiriminde bu hisse alımını pasif olarak değerlendirdi.

Bu arada OMI’nin bu satın alımın engellenmesi yönünde de bir talebi bulunuyor. Ancak FCC Komiseri, konuya ilişkin şu netlikte konuştu: “Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasını engelleme yetkisine sahip değiliz”

Twitter’ın yüzde 9’luk hissesini alan Musk’ın ilk önce yönetim kuruluna gireceği konuşulmuştu. Ancak, Musk, bunu reddetti.

Yazar: Hazal Orta

Samsunspor Fan Token (SAM) Nedir?

Samsunspor Fan Token, 30 Haziran 1965’te kurulan Samsunspor’un resmi taraftar token’idir. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor ve Sivasspor’dan sonra Süper Lig’de en uzun süre kalma rekorunu elinde bulunduran Samsunspor, 2023-2024 sezonunda tekrar Süper Lig’de mücadele edecek. Maçlarını 19 Mayıs Stadyumu’nda oynayan Samsunspor, 6 kez Süper Lig’e yükselmiş ve 7 kez de Süper Lig’de küme düşmüştür. Samsunspor, Süper Lig’de en çok puan toplayan ...

Bağlantıyı kopyala