Bitcoin (BTC) $ 61,979.61 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,418.99 0.07%
BNB (BNB) $ 562.89 0.05%
Solana (SOL) $ 143.20 0.67%
XRP (XRP) $ 0.531046 0.33%
Cardano (ADA) $ 0.34943 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108856 0.31%
Al veya Sat Paribu

Emin Gün Sirer, 3 Milyon Dolar Tazminat Kazandı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Ava Labs kurucusu ve CEO’su Emin Gün Sirer, bir kripto influencer’a karşı açtığı davayı kazandı. Buna göre Kripto Emre isimli influencer’ın ABD’de 3 milyon dolar tazminat cezası ödemesine karar verildi.

emin gun sirer luna ust avax eth ve solden farkliydi

Emin Gün Sirer, Tazminat Davasını Kazandı

Kripto influencer Emre Aksoy (Kripto Emre), Şubat 2021’de YouTube’da yayınladığı bir videosunda Emin Gün Sirer‘in Fethullah Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğunu iddia etmişti. Aksoy, Sirer’in terör örgütü mensubu olduğunu ifade etmişti. Ayrıca takipçilerini AVAX satışı yönünde tavsiye vermişti.

Emin Gün Sirer, Kripto Emre’nin iddialarını mahkemeye taşıdı. Dava sürecinde Kripto Emre‘nin AVAX ile rekabet halindeki bir ürünü tanıtan pazarlama yetkilisi olduğu belirtildi. Sirer, itibar zararı için 750 bin dolar tazminat hakkı kazandı. Mahkeme kayıtlarına Sirer, maddi kayıpların yanı sıra itibar kaybı da yaşadı. Mahkeme, Sirer’in güvenlik masrafları nedeniyle 300 bin dolar tazminat daha almasına karar verildi. Davalının kötü niyetli davranışlarını caydırmak için ise 2 milyon dolar cezai tazminat kararı verildi. Emin Gün Sirer’in avukatı Sima Baktaş, Twitter’dan yapığı paylaşımında, Aksoy’un önce Türkiye’de şimdi de ABD’de ceza aldığını açıkladı.

Duruşmada yaptığı açıklamada Sirer, FETÖ suçlaması nedeniyle Türk makamları tarafından tutuklanma riskine vurgu yaptı. Sirer, Türkiye’ye yaptığı seyahatler sırasında endişe ve korku yaşadığını ifade etti. Sosyal medya hesaplarını dondurmak ve gizlemek zorunda kaldığını da söyledi. Mahkeme, Sirer’in yaşadığı endişeleri haklı buldu.

Yazar: Göker Bilgiç

ABD’nin hedefindeki Rus madenciden yapay zeka yatırımı

Ukrayna-Rusya gerginliği nedeniyle yaptırımlara maruz kalan Rus Bitcoin madencisi BitRiver, bölgenin en büyük yapay zeka merkezi yatırımını yapıyor. Rus medyasına yansıyan haberlere göre BitRiver Group’un alt iştiraki, 2024’ün üçüncü çeyreğinde Rusya’da enerji-yoğun hesaplamaları yapma kapasitesine sahip en büyük veri merkezini inşa edeceğini belirtti. Basına konuşan Endüstriyel Madencilik Derneği direktörü Sergey Bezdelov, veri merkezinin 100 megawatt ...

Bağlantıyı kopyala