Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

Emin Gün Sirer: LUNA/UST, AVAX, ETH ve SOL’den Farklıydı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Terra‘nın kripto para birimi LUNA ve stablecoin’i UST’nin çöküşü, kripto para dünyasında şok etkisi yarattı. Birçok yatırımcının milyarlarca dolar zarar ettiği çöküşten sonra birçok yorum yapıldı. Bu atmosferde Terra Blockchain ağı, yararlarını sarmak için canlandırma planı üzerinde çalışıyor. Ava Labs’in kurucusu Emin Gün Sirer ise son attığı tweet dizisinde LUNA/UST’yi AVAX, ETH ve SOL ile karşılaştırdı.

Emin Gün Sirer’den LUNA/UST Yorumu

Ava Labs kurucusu Emin Gün Sirer, Twitter’da takipçileriyle yeni bir tweet dizisi paylaştı. Sirer’in tweetlerinde şu sözler dikkat çekiyor:

“Terra (LUNA/UST) AVAX, ETH ve SOL’den farklı bir mekanizmaya sahipti. Yani iki tokenlı algoritmik bir stablecoin iken, diğerleri platform tokenlarıdır. Sahip olduğu başarısızlık türü, mekanizmasına özgüdür”

Terra’nın başarısızlığının sahip olduğu tasarımına özgü olduğunu belirten Sirer, platform tokenlarının ise böyle sorunları olmayacağını belirtti. Terra’yı kopyalamaya çalışan başka taklitçi paralar da olduğunu belirten Sirer, onların da aynı şekilde başarısız olabileceğine dikkat çekti.

Ne Olmuştu?

Terra’nın sahip olduğu Bitcoin’leri (BTC) lending edeceği açıklanmış ve piyasa da bu şirketin Bitcoin satacağı yönünde anlaşılmıştı. Bunun üzerine anlık olarak 0.74 dolar seviyesine düşen Terra’nın stablecoin’i UST, devamında tersine bir düzeltme ile yeniden 0.93 dolar bandına geri çıkmayı başarmıştı. Ancak bir stablecoin’in bu denli bir depeg yaşaması, piyasa tarafından pek hoş karşılanmamış olacak ki UST’te yaşanan düşüş devam etti. Terra şimdilerde canlandırma planıyla yaralarını sarmak istiyor.

Son olarak belirtmek gerekirse Emin Gün Sirer, yaptığı bir röportajda, Terra krizini Mt. Gox hack ile karşılaştırdı. Ayrıca bu tür bir olayın daha fazla düzenleyici incelemeye yol açacağını söyledi.

Yazar: Hazal Orta

Shiba Inu Ağı, Yeni Kullanıcılar ile Büyümeye Devam Ediyor

Shiba Inu’nun (SHIB) ağına her geçen gün yeni kullanıcılar ekleniyor. IntoTheBlock tarafından elde edilen verilere göre; Shiba Inu’nun ağı, eklenen yeni kullanıcılar ile büyümeye devam ediyor.  Shiba Inu Ağı Genişliyor Daha önce belirttiğimiz üzere Shiba Inu, Kasım ayının sonunda bir milyon kullanıcı sayısına ulaşmıştı. Bu artıştan sonra Shiba Inu ağına daha fazla kullanıcılar gelmeye başladı. ...

Bağlantıyı kopyala