Bitcoin (BTC) $ 62,085.63 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,416.00 0.14%
BNB (BNB) $ 563.17 1.24%
Solana (SOL) $ 142.66 0.58%
XRP (XRP) $ 0.529448 0.94%
Cardano (ADA) $ 0.350905 0.36%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109523 0.06%
Al veya Sat Paribu

En Büyük İkinci ENS Domain Satışı Gerçekleşti

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Blockchain ve Web3 teknolojisinin birçok sektörün kalbi hâline gelmeye başladığı oldukça önemli bir dönemdeyiz. Başta finans ve bankacılık olmak üzere birçok alanda kendisine yer bulan Web3, domain konusunda da hızla kendisini göstermeye devam ediyor. Dot-com balonunun 2000’lı yılların başında patlaması ile birlikte korkulan domain adresleri, günümüzde ENS domain adresleri ile yeniden canlanıyor.

En Büyük İkinci ENS Domain Satışı Gerçekleşti

000.eth ENS Domain Adresi 300 ETH Karşılığında Satıldı

NFT analiz platformu NFTGO‘nun verilerine göre, 000.eth satışı, ikinci en yüksek ETH cinsinden ENS işlem fiyatı oldu. Geçen Ekim ayında paradigm.eth, 420 ETH (o zamanların fiyatı ile yaklaşık 1.5 milyon dolar) karşılığında satın alınmıştı. Özellikle, risk sermayesi şirketi Paradigm, satın almanın arkasında olmadığını açıklamıştı.

Başlangıçta Web2’de IP adreslerini kullanmanız gerektiği gibi, bugün de cüzdan adresiniz veya kripto ve Web3 alanındaki işlem karmaları gibi uzun alfasayısal değerler ile kullanıyoruz. Bu sorunu çözmek için ortaya çıkan ENS veya Ethereum Ad Hizmetleri, Web3’teki karmaşık tanımlayıcıları okunabilir adlara (alan adlarına) çevirmenize yardımcı olmayı hedefliyor.

Böylece ENS kullanarak BTCHaber.eth veya Kriptomeda.eth gibi bir alan satın alabilir ve bunu Ethereum cüzdan adresinize bağlayabilirsiniz. Böylelikle “0x3bsfjbk234basf8iwerb….” gibi karmaşık cüzdan adresiniz yerine ENS alan adınızı paylaşabilirsiniz.

Son olarak son iki hafta içinde Ethereum Ad Hizmetlerinde yapılan kayıtların sayısında %112’lik bir artış yaşadığını da belirtelim.

Yazar: Cem Arslan Kurt

Vitalik Buterin: Metaverse’ün Tutarlı Bir Tanımı Yok

Metaverse trendi, Facebook’un adını Meta olarak değiştirmesiyle başladı. Böylece birçok şirket metaverse’ü keşfetmeye başladı. Walmart‘tan Chevron‘a kadar birçok büyük şirket, patent başvurularıyla metaverse evrenine adım atmaya başladı. Metaverse’ün popülerleşmesiyle birlikte kripto para dünyasından birçok isim bu konudaki görüşlerini ifade etmeye devam ediyor. Bu kez Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin metaverse ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Vitalik ...

Bağlantıyı kopyala