Bitcoin (BTC) $ 61,902.59 0.02%
Ethereum (ETH) $ 2,414.41 0.57%
BNB (BNB) $ 562.10 1.41%
Solana (SOL) $ 142.83 0.62%
XRP (XRP) $ 0.529842 0.32%
Cardano (ADA) $ 0.349035 0.23%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108667 0.64%
Al veya Sat Paribu

ERC-4337 Ethereum Güncellemesi, Yeni Olanaklar Sunuyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Yeni ERC-4337 güncelleme teklifi Vitalik Buterin tarafından duyuruldu. Yeni güncelleme, işlem mantığını değiştiriyor ve bununla beraber, Ethereum geliştiricileri için yeni olanaklar sunuyor.

En Önemli Güncelleme: Hesap Doğrulatma

Ethereum ağı için en önemli güncelleme hesap doğrultama. Güncelleme, cüzdan geliştiricileri için yeni işlevler ve bireysel kullanıcıların cüzdanları için yeni doğrulama mantığı ekliyor. Artık birden fazla imza, sosyal kurtarma ve yeni imza algoritmaları gibi vadeli işlemleri uygulayabilecek.

Belirtilen işlevler daha önce modern cüzdanda mevcuttu ancak bunları kullanmak için geliştiricilerin ek işlemler kullanması gerekiyordu. Ayrıca kullanıcılar bazı ETH’leri harici bir hesapta tutmak veya genellikle merkezi bir şekilde çalışan geçiş sistemlerini kullanmak zorundalar.

Daha önce EIP-2938 bu sorunu çözmek için tasarlanmıştı ancak ölçeklenebilirlik sorunu iyi bir şekilde Ethereum protokol değişiklikleri de gerektiriyordu. Yeni sunulan teklifte ise, konsensüs katmanı protokol değişiklikleri yapılmadan aynı hedeflere ulaşılacak.

erc 4337 ethereum guncellemesi yeni olanaklar sunuyor

Ethereum Güncellemesi Nasıl İşler?

Güncellemenin getireceği temel işlev, özellikle Ethereum’un protokolünü değiştirmeden yeni kullanımların uygulanmasına izin verecek olması. Yeni işlem mantığında zincire getirdiği çok sayıda özelliği tanımlayan Buterin, zincirdeki aktörler artık merkeziyetsiz olacak.

Ayrıca, güncellemenin bir sürümünün yakında zamanda yayınlanması bekleniyor. Bundan hemen sonra, teklif güvenlik denetimlerinden geçecek ve testnet’te yayınlanacak.

Yazar: Sena Karakılıç

Bitcoin 50 bin doları aştı, gözler ABD enflasyon verisinde

Piyasa değeri en büyük kripto para Bitcoin (BTC), bir haftalık kesintisiz yükselişinin ardından geçtiğimiz akşam 50 bin dolar sınırını aşarak son iki yılın rekorunu kırdı. CoinGecko verilerine göre piyasa değeri 980 milyar dolara ulaşan BTC, son 24 saat içerisinde yüzde 3,9 değer kazandı. Bitcoin, yedi günlük hareketinde ise yüzde 17 yükseldi. Son dönemde NFT piyasasının ...

Bağlantıyı kopyala