Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Eski ABD Başkanı Trump’tan CBDC çıkışı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

ABD’de başkanlık yarışı ivme kazanırken adaylık çabasındaki isimler kripto ile ilgili çalışmalarını güncelliyor. Ancak ülkenin eski Başkanı Trump’ın CBDC çıkışı inovasyon konusunda diğerleri kadar istekli olup olmadığını sorgulattı.

Resmi adaylık için çalışmaları hızlandıran eski ABD Başkanı Donald Trump, Portsmouth’da yaptığı bir kampanya konuşmada, Fed’in ülkede bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) oluşturmasına “asla izin vermeyeceğine” dair söz verdi. Cumhuriyetçi lider tavrını “Amerikalıları hükümetin zorbalığından korumak için” sözleriyle açıkladı.

Trump açıklamalarını “Böyle bir para birimi federal hükümete, paranız üzerinde mutlak bir kontrol sağlayacaktır. Paranızı alabilirler ve gittiğini bile anlamazsınız. Bu, özgürlüğe yönelik tehlikeli bir tehdit olacaktır.” ifadeleriyle sürdürdü.

Trump bayrağı rakibinden aldı

ABD Başkan aday adayları Florida Valisi RonDeSantis, Ramaswamy ve Robert F. Kennedy Jr. daha önce katıldıkları bir açık oturumda kripto ile ilgili olumlu tavır sergilemişlerdi. Ancak, DeSantis de Trump ile benzer bir vaatte bulunarak, merkez bankası dijital para birimlerini “iptal etme” sözü vermişti.

Dört yılda bir yapılan 60. ABD başkanlık seçimleri 5 Kasım 2024’te gerçekleştirilecek. Desantis, 15 Ocak’ta Iowa’nın önemli savaş alanı eyaletindeki Cumhuriyetçi Parti ön seçimlerinde Trump’a yenildi.

Yazar: BTCHaber

Ekonomide İyimserlik Bekleyenlere!

Yılın son çeyreğine ilişkin döviz kurlarında, emtia fiyatlarında, enflasyon rakamlarında düşüş bekleyenlerin sayısında artış olduğu gibi “Seçim sürecinde doların belini kıracaklarmış” cümlesine inananlar artmaya başladı.Keşke.Ancak ben o tarafta değilim!Yani, bugünkü ekonomik şartlar ve gelişmeler yılın son çeyreğinin zorlu geçeceğini işaret ediyor. Son 1 yılda gübre fiyatlarındaki artış yüzde 234, tarım enerji maliyetleri yüzde 228, mazot ...

Bağlantıyı kopyala