Bitcoin (BTC) $ 61,979.61 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,418.99 0.07%
BNB (BNB) $ 562.89 0.05%
Solana (SOL) $ 143.20 0.67%
XRP (XRP) $ 0.531046 0.33%
Cardano (ADA) $ 0.34943 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108856 0.31%
Al veya Sat Paribu

ESMA Başkan Yardımcısı, Kripto Madenciliği için Konuştu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

2021 yılı kripto madencileri için oldukça güzel geçti. Ancak sektör, bir kesim tarafından yoğun eleştiri almaya devam ediyor. Bunun temel sebebi, enerji tüketimi. Avrupa Menkul Kıymet ve Piyasalar Otoritesi (ESMA) Başkan Yardımcısı Erik Thedeen kripto madenciliği ile ilgili konuşan son isim oldu.

ESMA Başkan Yardımcısı: Kripto Madenciliği Proof of Stake’e Geçmeli

Financial Times‘ta yer alan habere göre, Avrupa Menkul Kıymet ve Piyasalar Otoritesi (ESMA) Başkan Yardımcısı Erik Thedeen, yenilenebilir enerjinin kripto madenciliğine tahsis edilen kısmının arttığına dikkat çekti. Enerji yoğun kripto madenciliğinin Avrupa Birliği genelinde engellenmesi gerektiğini vurguladı. Tabii buradaki ayrım Proof of Work ve Proof of Stake tarafında ortaya çıkıyor. Thedeen, Avrupalı düzenleyicilerin Proof of Work olarak bilinen yöntemin yasaklanması gerektiğini, bunun yerine sektörün, daha az enerji yoğun Proof of Stake modeline yönlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

esma baskan yardimcisi kripto madenciligi icin konustu 3
Esma Başkan Yardımcısı Erik Thedeen

Hacim açısından iki büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) ikilisi Proof of Work modeline dayanıyor ve blok zinrici dijital defterindeki tüm katılımcıların işlemleri doğrulamasını gerektiriyor. Karmaşık bulmacaları çözmek için güçlü bilgisayarlar kullanılan madenciler, yeni basılan kripto paralarla işlemleri kaydettiklerinde ödüllendiriliyor. Bu işlemleri imzalayan taraf sayısının daha az olduğu Proof of Stake modeli, daha az enerji gerektirdiği için öne çıkıyor.

esma baskan yardimcisi kripto madenciligi icin konustu

Bu arada piyasa değeri açısından ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum, haziran ayında Proof of Stake modeline geçeceğini açıklamıştı.

Yazar: Hazal Orta

Hacker’lar, değeri milyonlarca doları bulan NFT’leri çaldı

P2P trade platformu NFT Trader’a yapılan hack saldırısı, birçok NFT’nin çalınmasına yol açtı. NFT Trader, X üzerinde yaptığı bir paylaşımda eski akıllı sözleşmelerin saldırıya uğradığını doğrulayarak, kullanıcılara geçmişte akıllı sözleşmelere verilen izinleri iptal etmeye çağırdı. X’te foobar isimli bir kullanıcı, NFT Trader’ın yaptığı yeni bir güncellemenin ardından saldırılan sona erdiğini iddia etti. Hacker, blockchain’de bir ...

Bağlantıyı kopyala