Bitcoin (BTC) $ 61,984.61 0.28%
Ethereum (ETH) $ 2,417.55 0.82%
BNB (BNB) $ 564.77 2.28%
Solana (SOL) $ 143.21 0.69%
XRP (XRP) $ 0.531583 0.62%
Cardano (ADA) $ 0.350756 0.39%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109651 1.62%
Al veya Sat Paribu

Estonya, Kripto Şirketlerinin Bulduğu Birçok Sorunu Vurguladı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kripto para birimleri birçok alanda görünür olmaya başlamışken birçok ülkedeki düzenleyiciler kripto alanında yaşanılan sorunları en aza indirmeyi düşünüyor. Son olarak Estonya, yeni yasaların ardından 400 kripto şirketlerini sıkıştırdı.

Estonya’dan Kripto Şirketlerine Hamle

Estonya’nın kara para aklama düzenleyicisi, tehlikeli yöneticiler ve anlamsız iş planları gibi yerel kripto firmalarında bulduğu birçok sorunu vurguladı. Estonya’da hükümetin Mart ayında yürürlüğe giren yakın zamanda geliştirilmiş Terör Finansmanını Önleme ve Kara Para Aklamayı Önleme yasalarını (AML) takiben neredeyse 400 sanal varlık hizmet sağlayıcısı (VASPS) gönüllü olarak kapandı veya yetkileri iptal edildi.

estonya kripto sirketlerinin buldugu bircok sorunu vurguladie

Değiştirilen yasalar, Mali Eylem Görev Gücü Seyahat Kuralını getirmenin yanı sıra, VASP’lerin tanımlanmış kapsamını genişletti. Şirketlerin Estonya ile meşru bağlantılara sahip olmasını, artan lisans ücretlerini ve sermaye ve bilgi raporlama gerekliliklerini gerektirdi.

Estonya Mali İstihbarat Birimi’nden (FIU) 8 Mayıs’ta yapılan bir açıklamaya göre, 15 Mart’ta AML yasalarında yapılan değişiklik, o zamandan bu yana yaklaşık 200 yerli kripto hizmet sağlayıcısının gönüllü olarak kapatıldığını gördü.

Yazar: Sena Karakılıç

Yellen: Kripto, Rusya’nın Kaçmak için Kullanabileceği Bir Sektör Olamaz

Şu sıralar Rusya – Ukrayna savaşının tam da ortasındayken ve Rusya, bu nedenle Batılı ülkelerden gelen finansal yaptırımlarla karşı karşıya kalıyor. Durum böyle olunca da Rusya’nın bu yaptırımlardan kaçabilmesi için kripto para birimlerini kullanıp kullanmayacağına dair sorular ortaya çıkmaya başladı. Bu soru, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen‘a da soruldu. Yellen, kripto para birimleri ve Rusya ...

Bağlantıyı kopyala