Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Ether (ETH) çılgınlığı sitem ettirdi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Spot Ethereum ETF gündeminin ortasında, stake edilen Ether (ETH) miktarı toplam arzın yüzde 27’sine ulaştı. Önde gelen Ethereum araştırmacısı Evan Van Ness, ETH çılgınlığına yönelik dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Decrypt’e demeç veren Evan Van Ness, “Kesinlikle bu kadar stake edilmiş ETH’ye ihtiyacımız yok.” dedi. Ness, Ethereum’un Proof of Work (PoW) yapısından Proof of Stake (PoS) yapısına geçtiğini belirtti.

Araştırmacı, Ethereum ağının daha korunaklı ve güvenli bir hale gelmesi nedeniyle bu kadar ETH’nin stake edilmesinin bir anlamı olmadığını belirtti.

Ether (ETH) arzının dörtte biri stake edildi

Beoconcha’nın sağladığı verilere göre, 7 Temmuz’da stake edilen Ether (ETH) miktarı 32.899.784 seviyesindeydi. CoinGecko’ya göre dolaşımda 120.205.195 ETH yer alıyor. Neredeyse arzının dörtte biri stake edilmiş olan ETH, büyük düşüşlere rağmen 3.000 dolara tutunmayı başardı.

Bilindiği üzere ABD’de onaylanan spot Ethereum ETF’ler henüz piyasaya sürülmedi. ETF’lerin bu hafta içerisinde lansman gerçekleştirmesi bekleniyor. ABD’li düzenleyici kurum SEC, ihraççıların ETH stake etmemesi şartıyla ETF’lere onay vermişti.

Stake edilen ETH miktarındaki kilometre taşı, düzenleyici belirsizliklere ve ETF durumunun netleşmemesine rağmen devam eden coşkuyu yansıtıyor. Birçok görüş, ETH’nin patlamaya hazır bir şekilde alıcıları bünyesine çektiğini öne sürüyor.

ETH’nin olası yükselişi, altcoin’lerin de önünü açacak. ETH’nin BTC hakimiyetini kırması ve belirli bir seviyeye ulaşması, altcoin’lerde boğa koşusunu başlatabilir.

Diğer taraftan, stake edilen ETH miktarı çeşitli düşünceleri gündeme getirdi. Ethereum topluluğu, bu artışın blokzinciri merkezileştirdiğini düşünmeye başladı. Bilindiği üzere blokzincir üzerindeki gelişmeler, stake eden doğrulayıcılar tarafından sağlanıyor.

Ethereum araştırmacısı Evan Van Ness, merkezileşme konusunda uyarıda bulundu. Ness, “Eğer stake havuzunuz çoğunluk istemcisini çalıştırıyorsa ya da bulutta çalışıyorsa, ETH’nizi riske atmış olursunuz.” dedi.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Voyager Token (VGX) Nedir?

Voyager Token (VGX), kullanıcılarına kripto para alım satım hizmetleri sunan bir platformun token’i olarak ifade edilebilir. Voyager platformunda kullanılan bu token kripto severlere çok sayıda avantaj sunuyor. VGX token’ler Ethereum (ETH) ağından faydalanıyor. Voyager platformunda kullanılan VGX token’ler kullanıcılarının stake hizmetlerinden faydalanmasını da sağlıyor. Voyager platformunu bir kripto para borsası olarak tanımlamak da mümkün. Bu ...

Bağlantıyı kopyala