Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

Ethereum Ölçekleme Çözümü Optimism, Ana Ağ Lansmanını Temmuz Ayına Erteledi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Ethereum ikinci katman çözümü Optimism, ana ağ lansmanını erteledi. Plana göre, lansman en erken Temmuz ayında gerçekleşecek. 

Bu ay gerçekleşmesi planlanan Optimism ana ağ lansmanı Temmuz ayına ertelendi. Bununla birlikte, yeni tarihin de kaba bir tahmin olduğuna da dikkat çekildi. Bunun nedeni ise, lansmanın Ethereum topluluğunun işbirliğine dayanması:

“Ana ağı başlatmak tek başımıza yapabileceğimiz bir şey değil. Bizler, projeler ve oracle’lar, cüzdanlar, node’lar ve explorer’lar gibi temel altyapı sağlayıcıları arasında ortak bir çaba olacak.”

Optimism, geçtiğimiz yılın Haziran ayından bu yana Ethereum için Optimistic rollup tabanlı bir ölçeklendirme çözümü üzerinde çalışıyor. Çözüm, Ethereum’da saniyede gerçekleşecek işlem sayısını artırarak, NFT patlaması ile birlikte kripto para topluluğunun yeniden gündemine oturan işlem ücretlerini düşürmeyi hedefliyor.

Optimism çözümü Optimistic Virtual Machine (OVM), bu yılın başlarında merkeziyetsiz borsa Synthetix’e kısmen uygulandı. Kullanıcıların şimdiden avantajlarından yararlanmaya başladığı ve hızlı işlemler gerçekleştirdiği ayrıca işlem maliyetlerinin düştüğü kaydedildi. 

Yazar: Dilek Sarı

Metaverse!

Bu hafta aslında oyunlarda NFT kullanımı konusunu işleyecektim, hatta yazıyı yazmaya da Pazartesi gündüzden başlamıştım. Ancak Pazartesi günü akşam saatlerinde İlayda Peker Hanımın yazdığı yazıyı okudum ve derhal yazımın konusunu değiştirdim! Bazı okurlarıma şaşırtıcı gelecektir, ben ve ekip arkadaşlarım 2007 sonundan 2014 başlarına kadar sadece dünyanın en ileri motoruna sahip “Metaverse”ini inşa etmekle kalmadık, bu ...

Bağlantıyı kopyala