Bitcoin (BTC) $ 61,971.60 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,410.57 0.33%
BNB (BNB) $ 562.47 1.06%
Solana (SOL) $ 142.40 0.83%
XRP (XRP) $ 0.529341 0.74%
Cardano (ADA) $ 0.349417 0.85%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109406 0.31%
Al veya Sat Paribu

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin’in pişmanlığı ne?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Ethereum blokzincirini daha önce PoS’e (Proof of Stake) geçirmediği için pişman olduğunu dile getirdi.

Buterin, 620 geliştiricinin katıldığı ETHBerlin’de röportaj gerçekleştirdi. Ethereum’un baş mimarı, blokzincirin geçiş süreçleri ve mevcut ilerleyişi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

PoS’a geçme konusunda geciktiğini söyleyen Buterin, dijital altın olarak tanımlanan Bitcoin‘e göre Ether’in ana akımda daha başarılı olduğunu savundu.

vitalik buterin

Vitalik Buterin, Ethereum ile ilgili konuştu

Bu yılki ETHBerlin etkinliğinde, üç gün boyunca aralıksız kodlama yapan 620 geliştirici yer aldı. Vitalik Buterin, sürpriz bir konuk olarak sahneye çıktı. Buterin, Ethereum gidişatı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Buterin, enerji ve kaynaklardan tasarruf etmek için daha basit bir konsensüs olan PoS’u (Proof of Stake) daha önce benimsemediği için pişman olduğunu ifade etti. Ethereum’un mimarı, “Daha önce Proof of Stake’in biraz daha kötü bir versiyonuna geçmeye istekli olmalıydık. Proof of Stake’i gerçekten mükemmel hale getirmeye çalışırken çok fazla vakit harcadık” dedi.

Ayrıca Buterin akıllı sözleşmeleri erkenden basitleştirmenin verimliliği, şeffaflılığı ve kullanılabilirliği artıracağını dile getirdi.

Buterin’in Ethereum ekosistemini geliştirmek için çeşitli girişimlerde bulunuyor. Bunlar arasında Ethereum’un Sanal Makinesi (EVM), akıllı sözleşmeler ve PoS mutabakat mekanizmasının geliştirilmesi yer alıyor. Buterin, “Bitcoin’in dijital altın olarak tanımlandığını ancak Ether söz konusu olduğunda insanların ‘Vay canına, Ethereum da neyin nesi?’ diye sorduğunu” belirtti.

Panelde, Buterin’e “Bildiğiniz ve son 10 yılda öğrendiğiniz her şeyle, sıfırdan başlayabilseydiniz Ethereum’u bugün nasıl farklı inşa ederdiniz?” sorusu soruldu. Buterin, “Orijinal tasarım 256 bit için çok fazla uygundu” cevabını verdi.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Neden NFT’ler Faturaların Geleceğidir?

NFT’ler, 2021’de lale çılgınlığı benzeri bir dönem yaşadı. Sanat eserlerinden tweet’lere kadar her şeyi temsil edebilen dijital varlıklar olan NFT’lerin fiyatları, insanlar bunları toplu halde satın almaya başlamasıyla gün geçtikçe arttı. Bu trend, kısmen NFT’lerin geleceğin teknolojilerinden olduğu ve bir gün dijital bilgilerle etkileşim kurma ve dijital bilgilere değer verme biçimimizde devrim yaratacağı inancından kaynaklanıyordu. ...

Bağlantıyı kopyala