Bitcoin (BTC) $ 61,902.59 0.02%
Ethereum (ETH) $ 2,414.41 0.57%
BNB (BNB) $ 562.10 1.41%
Solana (SOL) $ 142.83 0.62%
XRP (XRP) $ 0.529842 0.32%
Cardano (ADA) $ 0.349035 0.23%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108667 0.64%
Al veya Sat Paribu

Ethereum PoW Fork’u için Tarih Verildi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Ethereum Blockchain ağı için oldukça kritik bir döneme girmiş bulunuyoruz. Bir taraftan Merge‘e sayılı günler kalırken diğer taraftan hazırlıklar son gaz devam ediyor. Son olarak da Ethereum‘un PoW fork’u için hazırlıkların tamamlanması ile birlikte mainnet tarihi açıklandı.

Ethereum PoW Fork’u için Zamanlama Tarihi Yayınlandı

Ethereum Blockchain ağı bir ilki gerçekleştirerek ilk defa konsensüs mekanizmasını değiştiren bir ağ olacak. Bu değişim ile birlikte madencilik PoS ağında sonlandırılırken, verimlilikte oldukça büyük bir artış sağlanacak. Ancak bu geçişten herkes memnun değil. Antpool gibi bir takım şirketler desteğini PoW‘dan yana sürdürürken bir takım geliştiriciler de PoS’u reddederek kendi fork’larını gerçekleştirme yoluna gitti. Bu noktada ortaya çıkan EthereumPoW (ETHW) ise mainnet planlarını paylaştı.

Twitter üzerinden paylaşılan verilere göre ETHW mainnet, Merge’ün gerçekleşmesinden 24 saat sonra gerçekleştirilecek. Lansmandan 1 saat öncesinde ise geri sayım aracı duracak ve son kodlar, ikiz dosyalar, yapılandırma dosyaları, Node bilgileri, RPC, ve gezgin araçları dahil her şey açık hâle getirilecek.

Tweet’te belirtelen detaylara göre mainnet, chainID’nin başarıyla 10001’e geçtiği ve zincirin ETHW’nin en uzun zinciri olduğundan emin olmak için Merge bloğuna ek olarak 2048 EMPTY bloklarının blok yüksekliğinde başlayacak.

Bu nedenle Merge blok + 2049, ETHW üzerinde herhangi bir işlem içerebilecek 1. blok olacak. Boş bloklar için blok ödülleri ise 1559 çoklu imza cüzdanına yönlendirilecek.

Yazar: Cem Arslan Kurt

Tarih Tekerrür Ederken

Kriptovarlıklarda türev araçlarda tarih yine bizlere dejavu yaşattı. Pazartesi yayınlanan son YouTube videomda dikkat edilmesi gerektiğini söylemiştim. CME, 28 Mart’ta Bitcoin ve Ethereum da mikro opsiyon sözleşmelerini devreye aldı. O gün 48 bin $ seviyesine doğru tırmanan Bitcoin, bu sabah 44 bin $’lara düştü. Genelde kriptoparalar piyasasında coşku hakimken başta Bitcoin olmak üzere, ‘türev araçlar’da ...

Bağlantıyı kopyala