Bitcoin (BTC) $ 62,208.67 1.43%
Ethereum (ETH) $ 2,415.27 1.82%
BNB (BNB) $ 562.42 2.36%
Solana (SOL) $ 143.19 1.93%
XRP (XRP) $ 0.531132 1.94%
Cardano (ADA) $ 0.352278 0.27%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109272 1.37%
Al veya Sat Paribu

Ethereum Ücretleri Neden Aniden Yükseldi?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Ethereum ağı ücretleri yine yükseldi. Bu sefer yükselmenin iki sebebi olduğu söyleniyor. Biri, pazardaki çöküş. Diğeri ise yeni bir NFT koleksiyonunun basılmış olması. Bu iki sebebin etkisiyle, Ethereum ağ ücretleri, dün, yüzde 300 oranında arttı.

YCharts’tan alınan verilere göre, dün, mayıs ayının sonundan bu yana en yüksek seviyelere ulaşıldı. Ethereum’daki ücretler, 7 Eylül günü, 21,29 dolar olarak kaydedildi.

ethereum ucretleri neden aniden yukseldi 2

Ethereum Ücretleri En Yüksek Seviyesinde

Bitcoin’in 43.000 doların altına düştüğü dakikalarda, Ethereum de neredeyse 3.000 dolara geriledi. Birkaç saat içinde hem uzun hem de kısa pozisyonlarda yaklaşık 2.5 milyar dolar silinmiş oldu.

Bu tarzda olaylar, doğrudan panik satıcıları tetikliyor. Kıllanıcılar, bu süreçte varlıklarını satmak ve daha fazla kayıp yaşamamak için Uniswap gibi merkezi olmayan borsalarda işlem yapıyor. Bu da işlem talebini artırıyor. Dolasıyıla ETH ücretleri de yükseliyor. Bu yükselişte her iki yönde de ani hareketler etkili oluyor.

Diğer taraftan başta da söylediğimiz gibi, ücretleri artıran bir diğer önemli olay da yeni bir NFT koleksiyonunun basılmış olması. Dün, The Sevens ismi verilen bir NFT projesinin ön satışı sona erdi. Birçok kullanıcı, işlem yapmak için yüksek işlem ücretleri ödemek zorunda kaldığını bildirdi. Bu süreçte kayıp yaşayan ve işlemi başarısız olan kullanıcılar da olduğu belirtildi.

Yazar: Hazal Orta

Stablecoin arzı, benimseme artmasına rağmen düşüyor

PayPal’ın stablecoin piyasasına girişi, finans dünyasında büyük bir coşku yaratırken, bu varlık sınıfının arzı düşmeye devam ediyor. Bu ilginç gelişme, PayPal’ın stablecoinlere olan ilgisinin, arzın düşüş trendini tersine çevirip çeviremeyeceği konusunda soruları beraberinde getiriyor. PayPal’ın Sektöre Girişi Stablecoinler İçin Bir Dönüm Noktası Olabilir Bu hafta, dev Amerikan ödeme şirketi PayPal‘ın bir stablecoin piyasaya sürme kararı, ...

Bağlantıyı kopyala