Bitcoin (BTC) $ 61,901.59 0.13%
Ethereum (ETH) $ 2,416.01 0.36%
BNB (BNB) $ 562.46 1.04%
Solana (SOL) $ 142.48 0.08%
XRP (XRP) $ 0.529275 0.22%
Cardano (ADA) $ 0.349312 0.59%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10881 0.42%
Al veya Sat Paribu

Ethereum’un (ETH) TL Bazında Teknik Analizi – 18 Mart 2020

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 3 dk

Paylaş:

Paribu.com verilerine göre Ethereum’un TL bazındaki günlük grafiği aşağıda gösterilmiştir. Son zamanlarda kripto paralardaki satış dalgasında Ethereum’da da oldukça hızlı bir düşüş yaşanmış durumda. Aşağıdaki grafikte uzun vadeli düşen kanalın alt çizgisi seviyelerine oldukça yaklaşmış olan Ethereum’da kısa vadede en yakın desteklerin 733, 710 ve 700 TL seviyesinde olduğu görülüyor. Kanal alt çizgisi yaklaşık 650 TL civarlarında destek gösteriyor. Olası yükselişlerde ise 785 TL seviyesi direnç olarak karşımıza çıkabilir.

ETH/TRY’de Kısa Vadede Simetrik Üçgen Formasyonu

Aşağıdaki 4 saatlik grafikte ise mavi renkteki düşen trend çizgileri, yatay destek ve direnç seviyeleri ve simetrik üçgen formasyonu gösterilmiştir. Simetrik üçgenin alt çizginin destek verdiği seviye 733 TL olarak görülüyor. Bu seviyenin altında kapanışların gelmesi durumunda düşüş sertleşebilir. Bu nedenle bu seviyenin dikkatle izlenmesinde fayda var.

Simetrik üçgenin üst çizgisinin direnç gösterdiği seviye ise 785 TL civarlarında direnç gösteriyor. Bu seviyenin üzerinde kapanışlarda ilk etapta 875 TL seviyeleri hedeflenebilir.

Simetrik üçgen formasyonları yön tahmini yapılması en güç formasyonlardan birisidir. Bu nedenle, aşağı ya da yukarı kırılışın görülmesinin beklenmesinde fayda olabilir. Ancak, formasyonun sonlarına yaklaşıldığı için de her an sert bir hareketin gelebileceği göz ardı edilmemeli. Bu nedenle biraz da yakından takip edilmesi, takip edilirken de mutlaka kapanışların dikkate alınması faydalı olabilir.

Ethereum Analizi

Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Kısa Vadeli İndikatörler Ne Söylüyor?

Aşağıdaki 4 saatlik grafikte ise 55 ve 89 periyotluk EMA(Üssel Hareketli Ortalama), RSI ve STOCH RSI gösterilmiştir.

Hareketli ortalamaları yorumlayacak olursak, 55 periyotluk EMA’nın 89 periyotluk EMA altında hareket ediyor olması ve bunların eğimlerinin de negatif olması, orta vadeli alış düşünenlerin bir süre daha beklemelerinde fayda olabileceğini gösteriyor. Diğer taraftan olası yükselişlerde bu hareketli ortalamalar direnç olarak gündeme gelebilir. Bu durumda 930 ve 1040 seviyeleri içinde bulunduğumuz günler için orta vadeli direnç seviyeleridir.

RSI için daha önce de destek direnç olarak çalışmış olan 40 seviyelerine dikkat etmekte fayda var. Bu seviyenin üzerine çıkamadığı görülüyor. RSI 40 seviyesinin altında kaldıkça ve STOCH RSI’ın aşırı alış bölgesinden tekrar satış sinyali ürettiği dikkate alındığında, aşağı yönde hareketin devam etme ihtimali şu an için yüksek görünüyor ancak, bu değerler her 4 saatlik periyodun başlangıcında kontrol edilmeli. STOCH RSI, 4 saatlik kapanışlar itibariyle 80 seviyesinin altına inmeden tekrar alış sinyali üretirse bu durumda ilk etapta 785 TL seviyelerine doğru bir tepki yükselişi söz konusu olabilir.

Ethereum Analizi

Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Özetle:

Destekler: 733, 710, 700, 650

Dirençler:  785, 875, 930, 1000

Bol kazançlar dilerim.

Yazar: Mehmet Yıldızlı

Open Campus (EDU) Nedir?

Open Campus (EDU), Binance Launchpad platformunda IEO’su gerçekleştirilen UGC modelini kullanan bir çevrimiçi eğitim platformudur. Son 10 yılda çevrimiçi eğitim platformlarının popülaritesinin ciddi anlamda arttığına şahit olduk. Web2 dünyasında bu konuda bayrağı Udemy, Coursera ve Çin’in XuetangX’i gibi platformlar taşıdı. Bu platformlar, kullanıcıların diledikleri konunda eğitim ve kurs satın alarak sertifika kazanmalarına olanak sağlıyor. Halihazırda ...

Bağlantıyı kopyala