Bitcoin (BTC) $ 61,976.61 0.50%
Ethereum (ETH) $ 2,405.51 1.21%
BNB (BNB) $ 561.43 0.94%
Solana (SOL) $ 142.25 1.10%
XRP (XRP) $ 0.527312 0.97%
Cardano (ADA) $ 0.349201 1.66%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108952 0.17%
Al veya Sat Paribu

Eurex, Bitcoin Vadeli İşlemlerini Başlattı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Alman piyasası operatörü Deutsche Börse’nin sahip olduğu Eurex, Bitcoin vadeli işlem işlemlerine başladı. Eurex, Londra merkezli kripto türevleri ihraççısı ETC Group’un, Bitcoin borsasında işlem gören ETN vadeli işlem ürünü ile kripto para türev ticaretine başladı.

Eurex, ETC Group tarafından geliştirilen, Bitcoin ETN Futures sözleşmesinin tanıtımını geçtiğimiz günlerde yapmıştı. Eurex, yaptığı açıklamada kripto türevlerinin portföylerinin ilk adımı olan teklifin, Avrupa’daki, Bitcoin ile ilgili türevlerde düzenlenmiş ilk piyasa olduğunu söylüyor.

Bitcoin ETN Futures sözleşmesi, Bitcoin borsasında işlem gören ürünü (ETP) olan amiral gemisi ürününe dayanıyor. Vadeli işlem sözleşmesi ayrıca, yatırımcıların düzenlenmiş bir ortamda Bitcoin’in fiyat değişimini ve izlemelerini sağlamaktadır.

Eurex: ETC Group’un Kripto ETP’lerinde Liderliğini Pekiştiriyor

ETC Group CEO’su Bradley Duke yaptığı açıklamada:

“Avrupa’nın en büyük türev borsası olan Eurex tarafından BTCE’nin seçilmesi, ETC Group’un kripto ETP’lerinde liderliğini daha da pekiştiriyor. Aynı zamanda ürünlerimizin kalitesinin ve dünya çapındaki bilinirliğini artırıyor” dedi.

ETC Group’un BTCE ETP ürününü daha önce Xetra’da listelenmişti. Ürün, Xetra’da listelenmesinden yaklaşık 12 ay sonra Eurex borsasına geldi.

Yazar: Sena Karakılıç

Thodex kurucusunun aldığı ceza belli oldu!

Kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in aldığı ceza belli oldu. Arnavutluk’ta yakalanarak Türkiye’ye iade eden Özer’in dolandırıcılık davası sonucunda 11 bin 196 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada Özer’in yanı sıra dört tutuklu sanık yer aldı. Savcının 22 sayfalık mütalaasında, 2017 yılında kurulan Thodex’in ...

Bağlantıyı kopyala